S&P 500 ve Nasdaq'ta teknik görünüm ne, yükseliş sürecek mi?

S&P 500 ve Nasdaq'ta teknik görünüm ne, yükseliş sürecek mi?

Dow Jones'un rekorla kapandığı günü artıda tamamlayan Nasdaq ve S&P 500'de teknik görünüm ne?

A+A-

New York borsasında haftanın ilk ilk işlem gününü artıda tamamlayan endeksler teknik olarak hangi sinyalleri veriyor. 

S&P 500 - 10 Günlük Ortalaması Yakınından Güç Kazanan Endekste 5,600 Üzerinde Tutunma Devam Ediyor

Yükselen trend kanalı içerisinde hareketini sürdüren endeks, 10 günlük üssel ortalama olan 5,585 desteğini koruyor. Endeks, bir süredir dar bir bantta hareket ediyor ve yeni haftanın işlemleriyle ivme kazanması bekleniyor. 5,585 seviyesi takip ediliyor. Eğer bu seviye gün içinde üzerinde tutunursa, önce 5,650 direncini test etmesi ve ardından 6,000 seviyelerine doğru ilerlemesi beklenebilir. Öte yandan, gün içi hareketlerde bu seviyenin altına düşer ve günlük kapanışta altında kalırsa; 18 günlük üssel ortalama olan 5,430 civarına doğru geri çekilebilir.

ABD’de Media & Technology (DJT) hisseleri son zamanlarda değer kazananlar arasında yer alıyor. Özellikle Başkan Trump’ın teknoloji şirketleri hakkındaki açıklamaları ve Çin’in benzer yaptırımlarla yanıt vermesinin ardından bu hisselerde işlem hacminde artış gözlendi.

NASDAQ - Seçimlere Doğru Son Gelişmeler Endeksi Destekliyor

Küresel piyasaların yakından izlediği seçimlere yaklaşırken NASDAQ, gücünü kaybetmeden yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Endeks şu anda 10 günlük üssel ortalama olan 18,930 seviyesinin üzerinde seyrediyor. Eğer bugün bu seviyenin üzerinde kendini korursa, önce 19,000 seviyesindeki 10 günlük üssel ortalama test edilebilir ve ardından daha yüksek seviyelere doğru ilerlenebilir.

Hisse senedi piyasalarında son gelişmeler

Goldman Sachs (NYSE:GS) – Goldman Sachs, 15 Temmuz seans açılışı öncesinde 2Ç24 bilançosunu açıkladı. Çeyrekte Goldman Sachs’ın geliri %17 artışla 12,7 milyar $’a yükselirken pay başına kâr ise 8.62 $ olarak bildirildi. (2Ç23: 3.08 $) bankanın net kârı geçen yılın aynı dönemine kıyasla %150 artışla 3,04 milyar $’a yükseldi. Bankanın geçen yılın aynı dönemindeki net kârı 1,2 milyar $. Türev faaliyetlerindeki güçlenmeyle hisse senedi alım satım geliri %7 artarak 3,17 milyar $’a çıktı. Bankanın varlık ve servet yönetimi bölümü, öz sermaye yatırımlarındaki kazançlar ve artan yönetim ücretleri sayesinde gelirlerinde %27 artışla 3,88 milyar $’a ulaştı. Goldman’ın ana faaliyet alanlarından olan yatırım bankacılığı segmenti rakiplerine kıyasla beklentilerin kısmen altında kaldı. Yatırım bankacılığı ücretleri %21 artarak 1,73 milyar $ olarak bildirildi. Bu da 1,8 milyar $’lık piyasa tahmininin biraz altında. Bu açığın kaynağı ise 757,3 milyon $ tahmine kıyasla 688 milyon $ ile beklenenden düşük danışmanlık ücretleri olarak nitelendiriliyor. Bilançodaki önemli noktalardan biri; bankanın çeyrekteki kredi zararları karşılığı %54 düşerek 282 milyon $’a geriledi. Bu da 435,4 milyon $’lık tahminlerin önemli ölçüde altında. GS hisse senedi seansı %2.57 yükselişle tamamladı.

Hugo Boss AG (XETR:BOSS) – Şirketin satış beklentilerini düşürmesinin ardından hisseler seans açılışı ile birlikte %8 düştü. Hugo Boss, lüks sektöründeki devam eden sıkıntılar karşı uyarıda bulunan son lüks moda markası oldu. Alman lüks giyim markası, yaptığı açıklamada yıllık satışlarını 4,35 milyar €’ya (4,73 milyar $) olarak öngörüyor. Bu da önceki tahmin olan 4,45 milyar €’nun altında. Şirket, revize edilen görünümü makroekonomik ve jeopolitik zorluklara bağladı. Şirket, Çin ve İngiltere pazarlarındaki Cartier’in çatı şirketi Richemont’un satışları da Çin’deki zayıf talep ve satışlardan olumsuz etkileniyor. Richemont, sabit döviz kurlarıyla satışlarını bir önceki yılın aynı dönemindeki %19’luk büyümenin ardından %1 artarak 5,3 milyar €’ya (5,77 milyar $) çıktı. Cari kur üzerinden satışlarda ise %1 düşüş yaşandı. Asya Pasifik bölgesinde satışlar %18 daraldı. Öte yandan Richemont, Avrupa’daki satışların %5 arttığını, Amerika’da ise %10’luk satış artışının tıpkı diğer kıtalardaki düşük enflasyon ve yeni talebi yansıttığını bildirdi. En güçlü bölgesel satış büyümesinin %59’luk artışla Japonya’da gerçekleşti. Avrupa lüks mal şirketlerinde volatil seyir devam ediyor. Hafta başlangıcında İngiliz saat üreticisi Swatch satışlarında yaşanan genel kar uyarısı hisselerdeki zayıflığın yeni bir düşüş ve Burberry’den sonra gelebileceği endişesini beraberinde getirdi.

Kaynak: Yatırım Finansman Yurt dışı piyasalar bülteni

İlgili Haberler