S&P 500 ve Nasdaq'ta yeni heyecan; hedge fonlardan teknoloji hisselerine yoğun ilgi

S&P 500 ve Nasdaq'ta yeni heyecan; hedge fonlardan teknoloji hisselerine yoğun ilgi

New York Borsasında Teknoloji Hisselerine Hedge Fonlarından Yoğun İlgi

A+A-

New York borsasında ABD Merkez Bankası Federal Rezerv'in faiz indiriminin etkileri daha net olarak görülmeye başlanıyor. Goldman Sachs’ın müşterilerine gönderdiği ve Reuters tarafından Pazartesi günü elde edilen bir rapora göre, hedge fonları son dört ayın en hızlı alımlarını yaparak ABD teknoloji ve medya hisselerine yöneldi. Bu yoğun ilginin nedeni olarak Federal Rezerv'in beklenen 50 baz puanlık faiz indirimi gösterildi.

Düşen faiz oranlarının, sanayi harcamalarını canlandırması ve şirketlerin düşük maliyetlerle borçlanmasını kolaylaştırması bekleniyor. Ayrıca, tüketicilerin teknoloji ürünleri satın almasını teşvik ederek bu alandaki şirketlerin hisse senedi fiyatlarını olumlu etkileyeceği tahmin ediliyor.

dall·e-2024-09-23-17.37.17---an-image-focusing-on-stock-market-graphs-with-rising-green-arrows-and-a-downward-arrow-symbolizing-falling-interest-rates,-without-any-alphabetical-ch.jpg

Goldman Sachs’ın raporunda, hedge fonlarının, bilgi teknolojisi hisselerinin yükseleceği beklentisiyle bu alanda uzun pozisyonlar aldıkları ve bu hisselere karşı kısa pozisyon alanlara kıyasla yaklaşık üç kat daha fazla yatırım yaptıkları belirtildi. Özellikle yarı iletken ve ilgili ekipman üreten şirketlerdeki alımların, teknoloji donanımı üreten şirketlerdeki satışlardan daha ağır bastığı vurgulandı.

Raporda ayrıca hedge fonlarının, interaktif medya ve eğlence şirketlerine de uzun pozisyonlar ekleyerek kısa pozisyonlarını azalttığı kaydedildi. Hedge fonları, değer kaybetmesini bekledikleri varlıklar için kısa pozisyon alırken, yükselmesini bekledikleri varlıklara uzun pozisyon alıyor.

ABD net portföy maruziyetinin neredeyse üçte birini oluşturan geniş teknoloji (XLK) ve medya sektörleri, hedge fonlarının en çok ilgi gösterdiği alanlar arasında yer aldı. Öte yandan, tüketici ürünleri hisseleri satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle oteller ve restoranlar gibi ihtiyari tüketici hisselerinde son dört haftadır satışlar alımlardan daha ağır basarken, sektör son bir yılın en büyük net satışını gördü.

Goldman Sachs’ın raporuna göre, hedge fonlarının toplam borçlanma ve yatırımları, bu yılın en yüksek seviyelerinden biri olan yaklaşık %278'e ulaşarak dikkat çekti.

 

İlgili Haberler