S&P 500 ve Nasdaq'taki düşüş dalgası Asya borsalarını da vurdu

S&P 500 ve Nasdaq'taki düşüş dalgası Asya borsalarını da vurdu

Wall Street'teki satışların ardından Asya piyasaları genel olarak düşerken Japonya hisse senetleri %5'e varan düşüşler yaşadı

A+A-

Japonya'nın gösterge endeksleri Cuma günü %5'e varan bir düşüş yaşarken, Asya-Pasifik piyasalarının çoğu da resesyon endişeleriyle Wall Street'te gece boyunca yaşanan satışların ardından geriledi.
Nikkei, Perşembe günkü %2,62'lik düşüşünü genişleterek bölgedeki kayıplara öncülük etti ve Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine ulaştı.

Hem Nikkei hem de Topix seansın ilerleyen saatlerinde kayıplarını azalttı ve en son sırasıyla %4,56 ve %4,47'den işlem gördü.
Düşen bazı büyük şirket hisseleri arasında %5'in üzerinde değer kaybeden Softbank Group yer alırken, ticaret şirketleri Mitsui ve Marubeni sırasıyla %8 ve %6'nın üzerinde kayıplar yaşadı. Yarı iletken firması Tokyo Electron %9'un üzerinde değer kaybetti.
Japon devlet tahvili getirileri düştü ve gösterge 10 yıllık JGB 'nin getirisi %1'in altına düşerek 20 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Güney Kore'nin Kospi 'si, çoğunlukla bankacılık hisselerinin etkisiyle %3,19 düşerken, küçük ölçekli Kosdaq %3,46 geriledi.
Ancak, K-pop hisseleri piyasa için parlak bir nokta oldu. Borsada işlem gören dört K-pop şirketinin hisseleri, Perşembe günü piyasa saatlerinden sonra yeni iş stratejisini açıklayan Hybe'nin öncülüğünde Cuma günü yükselişe geçerek genel satış dalgasına meydan okudu.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi Perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyesinden gerileyerek %2,14 düştü.
Hong Kong'un Hang Seng endeksi %2 düşerken, Çin anakarasının CSI 300 endeksi %0,66'lık düşüşle Asya'daki en küçük kaybı yaşadı.
Öte yandan, Güney Kore'nin Temmuz ayı enflasyon rakamları beklenenden biraz daha yüksek geldi ve ülkenin tüketici fiyat endeksi, Reuters anketine katılan ekonomistlerin %2,5'lik beklentisine kıyasla yıllık %2,6 arttı. Asya piyasalarındaki kasvetli hava, Perşembe günkü işlem seansında Wall Street'te yaşanan ve resesyon endişeleriyle üç büyük ABD endeksinin de düştüğü satışların ardından geldi.
Dow Jones Industrial Average %1,21 düşerken, S&P 500 %1,37 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %2,3 değer kaybetti.
Son zamanlarda ralli yapan küçük sermayeli gösterge olan Russell 2000 endeksi%3 düştü. ABD'de yeni veriler, olası bir resesyona ilişkin korkuları ve Fed'in faiz oranlarını düşürmekte çok geç kalmış olabileceğine dair endişeleri artırdı.
İlk işsizlik başvuruları Ağustos 2023'ten bu yana en fazla artışı gösterdi. ABD'deki fabrika faaliyetlerinin barometresi olan ISM imalat endeksi %46,8 ile beklenenden kötü geldi ve ekonomik daralmaya işaret etti.
Bu verilerin ardından 10 yıllık Hazine faizi Şubat ayından bu yana ilk kez %4'ün altına düştü.


İlgili Haberler