S&P 500 yılın ikinci yarısında yeni rekorlar mı kıracak yoksa çakılacak mı?

S&P 500 yılın ikinci yarısında yeni rekorlar mı kıracak yoksa çakılacak mı?

Goldman Sachs varlık yöneticileri ABD ekonomisi ve hisse senetlerinin yavaşladığını düşünüyor.

A+A-

Goldman Sachs Asset Management (GSAM) yöneticileri Salı günü yaptıkları açıklamada, ABD ekonomisinin 2024'ün ikinci yarısında yaklaşık %2'lik daha yavaş bir büyüme göstermesini beklediklerini ve hisse senedi endekslerinin azalan kazanç artışı ve siyasi endişeler nedeniyle büyük ölçüde yatay seyrettiğini söyledi.

GSAM yıl ortası görünümünde, bunun yatırım ortamını daha karmaşık hale getirdiğini, ancak daha geniş bir yapay zeka hisse senedi yelpazesi de dahil olmak üzere hala fırsatlar sunduğunu söyledi.

Goldman Sachs'ın (GS.N) varlık yönetimi kolunda çok sektörlü yatırım başkanı Lindsay Rosner, "Bu kesinlikle yumuşak bir iniş" dedi.

BlackRock'ın bir kolu olan BlackRock Yatırım Enstitüsü (BII) de Salı sabahı yıl ortası görünümünü yayınladı. Rosner, yatırımcıların 2024'ün ikinci yarısında ABD'de faiz indirimleri görmesinin "olasılık dahilinde" olduğunu da sözlerine ekledi. Analistler Fed'in Eylül ayına kadar faiz indirimine başlamasını beklemiyor, ancak faiz indirimlerinin çeyrek başına 25 baz puanlık bir hızla devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

Rosner, faiz oranları düştükçe sabit gelir piyasasının bundan faydalanmasını beklediğini söyledi. Yüksek getirili tahvil piyasasında ve yapılandırılmış kredilerde özellikle ilginç fırsatlar gördüğünü söyledi. Bu yıl ABD hisse senedi piyasasındaki en büyük trend, başta yarı iletken devi Nvidia olmak üzere yapay zeka (AI) temasıyla bağlantılı küçük bir avuç şirketin hakimiyeti oldu. GSAM'de küresel hisse senedi portföy yöneticisi ve gelişmiş piyasalar başkanı olan Alexis Deladerriere, sadece beş hisse senedinin ve bu tek trendin 2024'ün ilk altı ayında tüm borsa getirilerinin yarısını oluşturduğunu söyledi.

Deladerriere, yapay zekada sert yükseliş yaşayan hisselerden uzaklaşılması gerektiğini söyledi. Kazanç büyümesi genel olarak yavaşlarken ve hem yurt içinde hem de küresel olarak siyasi endişeler artarken, Deladerriere ABD hisse senetlerinin yılın ikinci yarısında büyük ölçüde yatay kalacağını tahmin ettiğini söyledi. Deladerriere, "Kazanç büyümesinin yavaşladığını ve yerel ve küresel siyasi olayların ABD hisse senetlerini tedirgin etme potansiyelini görüyoruz" dedi.

Rosner, "Belirsizlik şu anda statüko gibi bir şey" dedi. Deladerriere, GSAM'ın Hindistan ve Japon hisse senetlerini, yapay zekadan iklim değişikliğine kadar çeşitli trendlere yönelik oyunlar olarak bu noktada özellikle çekici gördüğünü ekledi. Deladerriere ayrıca Japon kurumsal yönetim reformlarının cazibesine de dikkat çekti.

İlgili Haberler