S&P 500'de rekor serisini bitirse de yükselişini sürdürecek yapay zeka hissesi

S&P 500'de rekor serisini bitirse de yükselişini sürdürecek yapay zeka hissesi

S&P 500 rekor üstüne rekor ile ilerliyor. Peki yükselişini hiç durmadan sürdürecek hisseler hangileri

A+A-

S&P 500, küresel finans piyasalarının en önemli endekslerinden biridir. Bu endeks, piyasa değerine göre tüm ABD borsalarındaki hisse senetlerinin yaklaşık %80'ini temsil eden 500 şirketin hisse senetlerinden oluşur. Bir şirketin S&P 500'e dahil olabilmesi için piyasa değerinin 18 milyar doların üzerinde olması, son çeyrekte kâr elde etmesi ve son 12 aylık dönemde kâr elde etmesi gerekmektedir. Ayrıca, hisse senedi yeterli likiditeye sahip olmalıdır.

Her çeyrekte bir komite, S&P 500'e katılacak yeni hisse senetlerini seçerken, mevcut bazı hisse senetlerini çıkararak yer açar. Örneğin bu çeyrekte komite, siber güvenlik lideri CrowdStrike'ı (NASDAQ: CRWD) endekse ekledi. CrowdStrike, GoDaddy ve KKR ile birlikte 24 Haziran'da endekse katılacak. Bu arada, Robert Half, Comerica ve Illumina endeksten çıkarılacak.

CrowdStrike, yapay zeka yenilikçilerinin hakim olduğu S&P 500'e katılan en yeni AI (yapay zeka) hissesi. Wall Street, 2023'ün başından bu yana %266'lık bir artış göstermesine rağmen, hisse senedinin hala büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor. Peki bu durum nasıl gerekçelendiriliyor, işte yatırımcıların bilmesi gerekenler:

Veri ve Yapay Zeka ile Rekabet Avantajı

Fortune 1000'deki şirketlerin yarısından fazlası, verilerini güvence altına almak için CrowdStrike'ın platformunu kullanıyor. CrowdStrike, bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi şirket cihazlarını korumaya odaklanan uç nokta güvenliği konusunda uzman. İşletmeler daha fazla veri kullandıkça ve bu veriler internet üzerinden iletilip bulutta depolandıkça, bu doğal olarak büyüyen bir pazar. Uç nokta güvenliğine yönelik küresel harcamaların 2029 yılına kadar yıllık %13 bileşik büyüme oranıyla artması bekleniyor.

CrowdStrike, genişleyen pastadan daha büyük bir pay almak için konumlanmış durumda. Bunun iki nedeni var:

Birincisi, siber güvenlik yazılımını değiştirmek önemli geçiş maliyetleri içerir. Yöneticiler, yazılım masraflarından birkaç dolar tasarruf etmek için siber güvenlik ihlallerini riske atmak istemezler. Bu da CrowdStrike'ın hizmetlerini çok yapışkan hale getirir ve %98'lik brüt elde tutma oranını açıklıyor.

İkincisi, CrowdStrike, kara ve genişleme stratejisini başarıyla uyguluyor. Giderek artan sayıda müşteri, beş ya da daha fazla hizmetini kullanıyor. Bulut, kimlik ve SIEM (güvenlik bilgileri ve olay yönetimi) ürünleri geçen yıl gelirlerini %90 veya daha fazla artırdı. Sonuç olarak, net gelir elde tutma oranı %100'ün oldukça üzerinde ve ortalama yinelenen geliri geçen çeyrekte %33 arttı.

CrowdStrike'ın büyümesini sağlayan diğer faktör ise yapay zekaya yaptığı yatırımlar. CrowdStrike'ın platformu her gün bir trilyondan fazla sinyal alıyor ve bu da yapay zekasını tehditleri rakiplerinden daha hızlı tanıyacak ve yanıt verecek şekilde eğitmesini sağlıyor. Bu durum, CrowdStrike'a bir tür ağ avantajı sağlar ve çözümlerini kullanan şirket sayısı arttıkça performansın da artmasına yol açıyor.

Analistler CrowdStrike'ın Hala Satın Alınabilir Olduğunu Düşünüyor

Birçok Wall Street analisti, CrowdStrike'ın hala büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor. Elli analistin kırk yedisi hisse senedini "al" veya "güçlü al" olarak değerlendiriyor. Wells Fargo'dan Andrew Nowinski, Amazon ile ortaklığı sayesinde hisselerin 435 dolara kadar yükseleceğini öngörüyor.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler