S&P 500'in Muhteşem Yedilisi'nin değeri bir günde bir trilyon dolar eridi! Borsalar çöküyor mu?

S&P 500'in Muhteşem Yedilisi'nin değeri bir günde bir trilyon dolar eridi! Borsalar çöküyor mu?

Magnificent Seven (Muhteşem Yedili), Apple ve Nvidia öncülüğünde 1 trilyon dolar değer kaybetmeye hazırlanıyor

A+A-

Apple ve Nvidia, ABD'deki durgunluk korkuları ve Berkshire Hathaway'in, iPhone üreticisindeki hisselerini azaltma kararının etkisiyle Pazartesi günü teknoloji hisselerinde satış dalgasına öncülük etti. 

Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft  ve Tesla'nın yüksek performanslı hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %12,2'ye kadar düştü.

Muhteşem Yedili hisselerindeki kayıpların, şirketlerin toplam piyasa değerinden yaklaşık 1 trilyon doları silmesi bekleniyor.

magnificent-seven.png

Wall Street'in yapay zeka alanındaki büyük kazananları olan çip hisselerinden Advanced Micro Devices, Intel, Süper Mikro computer Broadcom %10,3'e kadar düşüş yaşadı.

Hisselerdeki düşüş, yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendiren ve Fed'in büyümeye yardımcı olmak için yakında faiz oranlarını düşürmek zorunda kalacağı yönündeki bahisleri teşvik eden Cuma günü zayıf ABD istihdam raporunun ardından geldi.

Hafta sonu, Warren Buffett'tan Berkshire Hathaway, teknoloji endüstrisinin görünümüne ilişkin endişeleri artıran bir hisse senedi satış furyası sonucunda holdingin en büyük holdingi olan Apple'daki hissesini yarıya indirdiğini söyledi.

Bu arada Nvidia hisseleri, Facebook'un ana şirketi Meta, Alphabet'in Google ve Microsoft gibi müşterileri etkileyebilecek tasarım kusurları nedeniyle yaklaşmakta olan AI çiplerinin piyasaya sürülmesinin üç ay ertelenebileceğine dair bir rapordan darbe aldı.

Wall Street'te bir yıldan fazla bir süredir kazanç elde eden büyük teknoloji hisseleri, büyük yapay zeka yatırımlarından elde edilen getirilerin bazı yatırımcıların başlangıçta umduğundan daha uzun süreceğine dair işaretlerin de etkisiyle son birkaç haftada baskı altına girdi.

İlgili Haberler