S&P 500'ü unutun, bu EFT daha çok kazandıracak!

S&P 500'ü unutun, bu EFT daha çok kazandıracak!

İşte, Teknoloji Devlerinin Gücünden Faydalanmak İçin Muhteşem Bir ETF

A+A-

S&P 500, ABD'nin en büyük 500 şirketini takip ederek Amerikan borsasının genel performansını ölçen popüler bir endeks. Son on yılda yatırımcılara %236'lık bir getiri sağlayarak oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Ancak, yatırımcıların portföylerine eklemeyi düşünebilecekleri, S&P 500'den daha yüksek getiri potansiyeli sunan bir ETF var: Invesco QQQ Trust (NASDAQ: QQQ).

Teknoloji ve İnovasyona Odaklı Yatırım

QQQ, Nasdaq-100 Endeksi'ni takip eden bir ETF. Bu endeks, Nasdaq borsasında işlem gören en büyük 100 finansal dışı şirketi içeriyor. Portföyün %42'sini oluşturan "Muhteşem Yedili" (Microsoft, Apple, Nvidia gibi) gibi tanınmış şirketler, bu ETF'nin teknoloji hisselerine yoğun bir şekilde odaklandığını gösteriyor. Bu şirketler, güçlü finansallara ve inovasyon kültürüne sahip endüstri liderleri olarak biliniyor.

Teknoloji sektörü sürekli değişiyor ve hangi şirketlerin gelecekte lider olacağını tahmin etmek zor olabiliyor. QQQ, teknoloji sektöründeki gelişmelerden etkilenen kalan geniş bir sepete yatırım yaparak tek tek hisse senedi seçme riskini ortadan kaldırıyor.

Etkileyici Geçmiş Performans

S&P 500 son 10 yılda %236 getiri sağlarken, QQQ Haziran 2014'ten bu yana %455 getiri sağlayarak bu performansı geride bıraktı. Bu da yıllık bazda %18,7'lik etkileyici bir kazanç anlamına geliyor.

Invesco QQQ Trust'ı Farklı Kılan Diğer Avantajlar

  • Düşük Yönetim Ücreti: Yılda %0,20 gibi düşük bir yönetim ücretiyle yatırımcıların parası daha fazla kazanca dönüşüyor.
  • Ekonomik Güç: Teknoloji ve ihtiyari tüketici sektörleri, ekonomik zayıflıklara karşı her zaman daha dirençlidir.
  • Çeşitlilik: Teknoloji (%52) dışında iletişim hizmetleri (%15,5) ve ihtiyari tüketici (%12,3) gibi sektörlere de yatırım yapıyor.

Satın Almak İçin Uygun Bir Zaman mı?

QQQ şu anda tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor. Genel olarak piyasa iyimserlik yaşıyor ve yatırımcılar ekonominin enflasyonu kontrol altına alacağına ve resesyondan kaçınacağına inanıyor.

Evet fiyat yüksek ancak eğer uzun vadeli bir yatırımcıysanız, giriş fiyatının önemi azalıyor. Öte yandan hiç bir yatırımda geçmiş performansın gelecekteki getirileri garantilemediğini unutmayın. Gelecekteki kazançların son on yılda elde edilenden daha düşük olması muhtemeldir.

Ancak Wall Street uzmanlarına göre, Invesco QQQ Trust, sabırlı yatırımcılar için uzun vadede yüksek getiri potansiyeli sunan bir ETF olarak öne çıkmaktadır.

İlgili Haberler