S&P 500'ün gözdesi Nvidia hisseleri neden yeniden gerilemeye başladı

S&P 500'ün gözdesi Nvidia hisseleri neden yeniden gerilemeye başladı

Nvidia hisseleri Ağustos başından bu yana %25'ten fazla değer kazanmıştı ancak yapacağı kazanç açıklaması öncesinde düşüş gösterdi

A+A-

Nvidia (NVDA) hisseleri, Wall Street analistlerinin önümüzdeki hafta merakla beklenen kazanç raporu öncesinde çip devine ilişkin yükseliş görüşlerini yinelemesiyle Perşembe günü %3'ten fazla düştü.

Nvidia'nın yeni nesil Blackwell çiplerinin üç aya varan gecikmelerle karşı karşıya olduğu, bunun da gelecekteki siparişleri erteleyebileceği ve şirketin gelirinin yaklaşık %40'ını oluşturan Microsoft, (MSFT) Meta (META), Google (GOOG, GOOGL) ve Amazon (AMZN) gibi önemli müşterilerin planlarını etkileyebileceği bildirildi.

Wall Street, Big Tech'in yapay zeka altyapı harcamalarına olumlu bakmaya devam ediyor ve Goldman Sachs geçtiğimiz günlerde “büyük Bulut Hizmet Sağlayıcıları ve işletmelerdeki müşteri talebinin güçlü olduğuna ve Nvidia'nın yapay zeka/hızlandırılmış bilgi işlemdeki güçlü rekabetçi konumunun bozulmadığına” inandığını söyledi.

Analistlerin tahminlerine göre Nvidia'nın gelirleri son çeyrekte %112 artacak, ancak bu şirketin geçen yılın aynı çeyreğinde kaydettiği %250'nin üzerindeki büyümeye kıyasla bir yavaşlama anlamına geliyor.

Nvidia hisseleri, 100 doların altına düştüğü Ağustos ayının en düşük seviyesinden geri yükselişe döndüğünde Ağustos ayında piyasada gerçekleşen toparlanmanın da önemli bir itici gücü oldu.

Uzmanlar ne diyor

KeyBanc'tan John Vinh, şirketin 28 Ağustos'taki raporunda neden yüksek tahminleri aşmaya hazır olması gerektiğini özetleyen en son Wall Street analistleri arasındaydı.

Vinh yakın tarihli bir notunda, “3. Çeyrekte Blackwell sevkiyatlarına yönelik mütevazı beklentilerin daha yüksek Hopper rezervasyonlarıyla karşılandığına inanıyoruz. NVDA'nın, Hopper GPU'lara yönelik güçlü talep nedeniyle yukarı yönlü hareket edeceği sonuçları aşmasını/artırmasını bekliyoruz,” ,” diye yazdı. Analist, hisse senedi için 180 $ fiyat hedefi ile "AL" notunu yineledi.

Goldman Sachs analistleri  Nvidia için Satın Al notunu yineledi.

İlgili Haberler