S&P 500'ün teknoloji hisseleri için BofA'dan uyarı!

S&P 500'ün teknoloji hisseleri için BofA'dan uyarı!

BofA: Soğuyan ABD Ekonomisi Büyük Teknoloji Hisselerini Daha Fazla Zorlayacak

A+A-

Bank of America Corp.'un stratejisti Michael Hartnett'e göre, ABD ekonomisinin soğumaya devam etmesi durumunda en büyük ABD teknoloji hisselerindeki yükseliş riske girebilir.

2024'ün ikinci yarısı için tahviller konusunda iyimser olan Hartnett, ekonomik yavaşlama belirtilerinin, bu yıl pahalı teknoloji mega şirketlerinin gerisinde kalan hisselere doğru bir rotasyon oluşturacağını belirtti.

Hartnett, Cuma günü yayımladığı bir notta, son verilerin küresel ekonominin "hasta" olduğunu gösterdiğini ve New York borsasındaki büyük teknoloji hisselerinin gücünü kaybedeceğini söyledi.

Apple Inc., Amazon.com Inc., Alphabet Inc., Microsoft Corp., Nvidia Corp. ve Meta Platforms Inc. gibi teknoloji hisselerinin yukarı yönlü hareketi, yatırımcıların Federal Rezerv'in yakında faiz indirimine gidebileceği bahisleriyle küçük şirketlere yönelmesiyle son iki haftada sekteye uğradı.

10 Temmuz'da rekor seviyeye ulaştığından beri teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi'nde yer alan firmaların piyasa değeri yaklaşık 2.6 trilyon dolar eridi. Bu durum, yapay zekaya yapılan büyük yatırımların yakın zamanda karşılık bulamayacağı endişeleriyle de körüklendi.

Yine de Hartnett, piyasadaki bu düşüşün "sağlıklı" olduğuna inanan hisse senedi iyimserlerinin bulunduğunu belirtti. Nasdaq 100, 10 Temmuz'dan bu yana yaklaşık %9 düştü ancak Ekim 2023'teki dip seviyesinden bu yana hala %30'dan fazla yükselmiş durumda.

Bankanın özel boğa ve ayı göstergesi, 24 Temmuz'a kadar olan hafta içinde 6.9'a yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Hartnett notunda, göstergenin 8'in üzerine çıkmasının ters bir satış sinyali vereceğini ve bunun, fon yöneticilerinin hisse senedi tahsislerinin artması ve nakit seviyelerinin düşmesiyle tetiklenebileceğini belirtti.

İlgili Haberler