S&P, Dow Jones ve Nasdaq sınırlı düşüşlerle açıldı

S&P, Dow Jones ve Nasdaq sınırlı düşüşlerle açıldı

S&P, Dow Jones ve Nasdaq ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin olumsuz etkisi ile günü küçük çaplı düşüşlerle başladı.

A+A-

Şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde S&P 500 Perşembe günü erken saatlerde %0,24 Dow Jones yüzde 0,2 ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde  %0,37 oranında düşüşle işlem görüyor.  

Delta Air Lines, yaz için beklenenden daha zayıf sonuçlar bildirdikten sonra düştü. Geçtiğimiz ay enflasyonun beklendiği kadar iyileşmediğini ve daha fazla çalışanın geçen hafta işsizlik yardımı başvurusunda bulunduğunu gösteren bir dizi hayal kırıklığı yaratan verinin ardından tahvil piyasasında hazine getirileri dalgalandı. Ham petrol fiyatları haftanın başından bu yana yaşadığı kayıpların bir kısmını telafi ederek yükseldi.

Delta Air Lines, üçüncü çeyrek karında %26 düşüş açıklayınca şirketin hisseleri %7'lik bir kayba uğradı. Havayolu, binlerce uçuşun iptaline yol açan Temmuz ayındaki küresel bir teknoloji kesintisinin üstesinden gelmekte zorlandı. Delta, cari çeyrekte yıllık kazanç büyümesine geri dönmeyi beklediğini ve kendisine 500 milyon dolara mal olan kesinti için tazminat talep ettiğini söyledi.

Domino's Pizza, ABD'deki güçlü mağaza içi satışlarla Wall Street'in kar hedeflerini kolayca aştıktan sonra hisselerinde %1,4'lük yükseliş yaşanıyor. 

İlgili Haberler