S&P, Dow Jones ve Nasdaq kayıplarını telafi etmeye çalıştı 

S&P, Dow Jones ve Nasdaq kayıplarını telafi etmeye çalıştı 

S&P, Dow Jones ve Nasdaq, Wall Street'te dört günlük kayıp serisini sonlandırarak yükseldi.

A+A-

Hisse senetleri Wall Street'te dört günlük kayıp serisini sonlandırarak yükseldi. S&P 500 Pazartesi günü yüzde 1,2 değer kazandı. Endeks, yaklaşık bir buçuk yılın en kötü haftasından çıkıyor. 

S&P 500 Pazartesi günü yüzde 1,2 değer kazandı. Endeks, yaklaşık bir buçuk yılın en kötü haftasından çıkarken, kayıplarının bir kısmını telafi etmeye çalıştı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi ve Nasdaq Bileşik endeksi %1,2 yükseldi. Boeing, en büyük sendikasıyla yeni bir sözleşme üzerinde geçici bir anlaşmaya vardıktan sonra piyasadaki öncülük etti. Palantir Technologies ve Dell Technologies, S&P 500'e katılmaya aday gösterildikten sonra hisseleri yükselişe geçti. Tahvil piyasasında faizler, hem toptan hem de tüketici seviyelerinde bu hafta gelen enflasyon raporlarının öncesinde nispeten sabit kaldı.

Boeing, onaylanması durumunda haftanın sonuna kadar uçak üretimini durdurma tehdidinde bulunan bir grevi önleyecek yeni bir sözleşme konusunda en büyük sendikasıyla geçici bir anlaşmaya varmasının ardından %3,6 yükseldi. Boeing, Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Derneği tarafından temsil edilen 33.000 işçinin dört yıllık sözleşme boyunca %25 oranında maaş artışı alacağını söyledi.

Hazine tahvillerinin faizleri, sabahleyin biraz yükseldikten sonra, kazanımlarını azalttı. 

Federal Rezerv, yüksek enflasyonu bastırmak için yüksek faiz oranlarıyla ekonomiye kasıtlı olarak fren basıyor. Bu ayın ilerleyen günlerinde faiz oranlarını düşürmeye başlaması bekleniyor, bu da iş piyasasını korumaya ve durgunluktan kaçınmaya odaklandığı için ekonomi üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Wall Street'teki soru, Fed'in odak noktasının değişmesinin çok geç olup olmayacağıdır.

Faiz oranlarındaki kesintiler hisse senedi fiyatlarını yükseltiyor, ancak ekonomik bir gerileme yaşanırsa, şirketlerin kârlarını düşürerek bu faydayı fazlasıyla bertaraf edebilir. Örneğin, Büyük Durgunluk'un küresel ekonomiyi ve finans piyasalarını mahvettiği 2007'de yaşanan tam olarak buydu. 

Principal Asset Management'ta baş küresel stratejist olan Seema Shah, "Bugün, hane halkı veya kurumsal bilanço zayıflıklarının olmaması, Fed'in gevşemesinin durgunluğu önlemek için yeterli olması ve yatırımcılara piyasanın geleceği için biraz iyimserlik sağlaması gerektiği anlamına geliyor" diyor.

Wall Street'te, Apple'ın hisseleri şirketin en son iPhone modeli 16'yı tanıttığı bir etkinlik düzenlemesiyle %1,3 düştü. Yapay zeka için özel olarak tasarlanmış ilk model ve genellikle aptalca sanal asistanı Siri'de beklenen iyileştirmeler var.

İlgili Haberler