S&P, Dow Jones ve Nasdaq'ta coşkulu kapanış 

S&P, Dow Jones ve Nasdaq'ta coşkulu kapanış 

ABD'de işsizlik başvurularının geçtiğimiz hafta beklenenden fazla düşmesinin ardından hisse senetleri Perşembe günü yükseldi,

A+A-

ABD'de işsizlik başvurularının geçtiğimiz hafta beklenenden fazla düşmesinin ardından hisse senetleri Perşembe günü yükseldi, üç endeks de keskin yükselişle kapandı. Açıklanan işsizlik başvuruları verisinin olumlu görünümü işgücü piyasasının çok hızlı zayıfladığı endişelerini hafifletti.

Teknoloji sektörü hisselerinin öncülüğünde S&P 500 sektörlerinin tamamı yükseldi, ve iletişim hizmetleri de yükselişe öncülük eden bir diğer sektör oldu 

S&P 500'ün en büyük kazananları arasında yer alan Eli Lilly'nin (LLY.N) hisseleri, ilaç üreticisinin yıllık kar tahminini artırması ve popüler kilo verme ilacı Zepbound'un satışlarının son çeyrekte ilk kez 1 milyar doları aşmasının ardından yükselişe geçti. 

Veriler, geçen hafta işsizlik maaşı için yapılan yeni başvuruların sayısının beklenenden fazla düştüğünü gösterdi.

paul-nolte.png

Elmhurst, Illinois'de Murphy & Sylvest'in kıdemli varlık danışmanı ve piyasa stratejisti Paul Nolte, "Bu, haftanın merakla beklenen verisiydi, dolayısıyla olumlu gelen rakamlar daha da önem kazandı. Bu konudaki değerlendirmemiz, işgücü piyasasının iyi durumda olmaya devam ettiği yönünde... Bu noktada durgunluk korkuları muhtemelen biraz abartılı." ifadelerini kullandı. 

Hisse senetleri, geçen hafta Temmuz ayında yayınlanan ABD istihdam raporunun ABD'de potansiyel resesyon korkusu yaratmasının ardından sert bir şekilde satılmıştı. Yatırımcılar ayrıca, yatırımcıların başka yerlerdeki yüksek getirili varlıklardaki bahislerini finanse etmek için düşük faizli ekonomilerden borç aldıkları taşıma işlemleri pozisyonlarının çözüldüğünü de belirtti.

S&P 500 119,81 puan ve %2,30 artışla 5.320,82 puana ulaşırken, Nasdaq Bileşik endeksi 464,22 puan ve yüzde 2,87 değer kazandı. Dow Jones Sanayi Endeksi 683,04 puan ve %1,76 artışla 39.446,49'a yükseldi.

Wall Street'in korku göstergesi olan Volatilite endeksi Perşembe günü düşüş yaşadı.

david-lundgren.png

Marblehead, Massachusetts'teki Little Harbor Advisors'ın baş piyasa stratejisti ve portföy yöneticisi David Lundgren, "Volatilite bir kez başladıktan sonra sakinleşmesi biraz zaman alır. Çok fazla yükselişte olmamız, mutlaka en düşük seviyelere geldiğimiz veya buradan doğrudan yukarıya çıkacağımız anlamına gelmiyor. Fakat üç ay, altı ay boyunca ortalamanın üzerinde getiri elde etme eğilimi çok yüksek." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler