S&P, Nasdaq ve Dow jones güne aşağı yönlü bir başlangıç yaptı

S&P, Nasdaq ve Dow jones güne aşağı yönlü bir başlangıç yaptı

S&P, Nasdaq ve Dow jones günün erken saatlerinde vadeli piyasalarda yukarı yönlü bir seyir izlese de spot piyasa aşağı yönlü bir açılış yaptı 

A+A-

 

S&P, Nasdaq ve Dow jones günün erken saatlerinde vadeli piyasalarda yukarı yönlü bir seyir izlese de spot piyasa aşağı yönlü bir açılış yaptı 

Nvidia'nın yarın açıklayacağı mali tablolara odaklanmış durumda olan yatırımcılar, aynı gruptaki şirketlerin daha önce açıkladığı bilançolardan sonra piyasada yaşanan düşüşlerin stresini hatırlıyor ve satışa geçiyor. 

Şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde S&P yüzde 0.27, Nasdaq yüzde 0,49 ve Dow jones yüzde 0,09 oranında düşüşle işlem görüyor.

Hisse senetleri, yatırımcıların çip üreticisi Nvidia'nın Çarşamba günkü yüksek riskli sonuçlarının bir kez daha yüksek beklentileri karşılayıp karşılamayacağı endişelerine bağlı olarak bir zemin bulmakta zorlanıyor. Yarı iletken üreticilerinin hisse senetleri Salı günü Nvidia için %1'lik bir düşüşün öncülüğünde geriledi, bu da Nvidia'nın açıklayacağı bilançonun kazançları yönlendiren AI ticaretini test ederken teknoloji şirketlerini nasıl etkileyebileceğinin bir işareti.

Aynı zamanda yatırımcılar, Federal Rezerv tarafından tercih edilen enflasyon göstergesinde kritik bir güncelleme için geri sayım yapıyor. Başkan Jerome Powell'ın faiz oranı indiriminin yakın olduğuna dair net mesajı, Eylül ayında bir politika değişikliğine yönelik yaygın güveni doğruladı. PCE fiyat endeksi hakkında Cuma günü yapılacak okuma, önümüzdeki ay %0,5'lik bir faiz oranı indirimi konusundaki bahisleri zayıflatabilir veya sağlamlaştırabilir.

Avrupa'da öğle saatlerinde, istatistik ofisinden gelen verilerin Almanya'da ikinci çeyrek gayri safi yurt içi hasılasının bir önceki çeyreğe göre %0,1 düştüğünü göstermesinin ardından DAX endeksi artan faiz indirimi beklentilerine bağlı olarak yüzde 0,4 yükseldi.

Paris CAC 40 %0,1 ve Londra FTSE 100 %0,3 değer kazandı. 

Çin'in sanayi karları Temmuz ayında bir önceki yıla göre %4,1 artarken, ilk yedi ayın genel karları %3,6 arttı ve durgun iç talep, konut sektöründeki düşüş ve istihdam endişeleri arasında piyasaya umut getirdi.

Ancak Çin'e uygulanan ek tarifeler, ülkenin üretim beklentilerini gölgeliyor. Kanada Pazartesi günü Çin elektrikli araçlarının ithalatına %100, Çin çelik ve alüminyumuna ise %25 gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu ve önlemlerin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi %0,4 artarak 17.874,67'ye yükselirken Şanghay Bileşik endeksi %0,2 düşerek 2.848,73'e geriledi.

Japonya'nın endeksi Nikkei 225 %0,5 yükselerek 38.288,62'de kapandı. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi %0,2 düşerek 8.071,20'ye ve Güney Kore'nin Kospi endeksi %0,3 düşerek 2.689,15'e geriledi.

Petrol fiyatları, Pazar günü İsrail ile Hizbullah arasındaki yoğun çatışmanın tetiklediği son zirvelerinden geriledi. ABD ham petrolü 41 sent düşerek varil başına 77,01 dolara düştü. Uluslararası standart olan Brent ham petrolü 39 sent düşerek varil başına 79,97 dolara geriledi.

Yatırımcılar için bu haftaki önemli ekonomik rapor, hükümetin Temmuz ayına ait PCE veya kişisel tüketim ve harcama raporuyla enflasyona ilişkin son verilerini sunduğu Cuma günü yayınlanacak. Bu, Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olarak biliniyor. Çoğu piyasa gözlemcisi, Fed'in Eylül toplantısında beklenmedik şekilde dik bir fiyat artışı olmadığı takdirde referans kredi faiz oranını düşüreceğine inanıyor.

 

İlgili Haberler