S&P, Nasdaq ve Dow Jones günü yukarıda tamamladı, Dow'dan yeni bir rekor geldi 

S&P, Nasdaq ve Dow Jones günü yukarıda tamamladı, Dow'dan yeni bir rekor geldi 

ABD hisse senedi piyasalarında, açıklanan bilanço rakamlarının olumlu görünümü Dow Jones'un rekor bir kapanış yakalamasını sağlarken  S&P ve Nasdaq da günü pozitif bölgede tamamladı. 

A+A-

S&P 500 Endeksi Çarşamba günü yüzde 0,47, Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,79 ve Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0,07 artışla kapandı.

Hisse senetleri Çarşamba günü orta düzeyde kazançlar kaydetti ve Nasdaq 100 1 haftanın en düşük seviyesinden toparlandı. Beklenenden daha iyi şirket bilançoları Çarşamba günü hisse senetlerini destekledi. United Airlines Holdings, beklenenden daha güçlü 3. Çeyrek düzeltilmiş hisse başına kar (HBK) bildirmesi ve 1,5 milyar dolarlık hisse geri alım programını başlatmasının ardından +%12'den fazla yükseldi. 

Ayrıca, Morgan Stanley'in beklenenden daha güçlü 3Ç net geliri bildirmesinin ve US Bancorp ile Synchrony Financial'ın beklenenden daha iyi 3Ç net faiz geliri bildirmesinin ardından Çarşamba günü banka hisse senetleri yükseldi. Ayrıca, Çarşamba günü beklenenden zayıf gelen İngiltere Eylül ayı tüketici fiyat raporu, hisse senetleri için destekleyici bir faktör olan küresel tahvil getirilerini düşürdü.

Çip hisseleri, Salı günkü düşüş ve Nasdaq 100 Endeksi'ndeki sınırlı kazançlar nedeniyle Çarşamba günü baskı altında kaldı. ASML Holding NV, CEO Fouquet'nin çip piyasasındaki yavaş toparlanmanın "2025'e kadar" uzamasını beklediğini söylemesinin ardından Salı günkü -%16'lık düşüşe ek olarak %6'dan fazla düşüşle kapandı. Ayrıca, Çin Siber Güvenlik Derneği'nin Çin'de satılan Intel ürünlerine siber güvenlik kontrolleri yapılmasını önermesinin ardından Intel %1'den fazla düştü.

ABD MBA ipotek başvuruları 11 Ekim'de sona eren haftada %17,0 düştü, satın alma ipotek alt endeksi %7,2 ve yeniden finansman alt endeksi %26,3 düştü. 30 yıllık sabit faizli ipotek, bir önceki haftaki %6,36'dan +16 baz puan artarak %6,52'ye çıktı.

ABD Eylül ayı petrol dışı ithalat fiyat endeksi aylık %0,2 artışla aylık %0,1'lik beklentilerden daha güçlü bir şekilde yükseldi.

Orta Doğu gerginlikleri hisse senetleri için olumsuz bir faktör olmaya devam ediyor. Gazze'ye ek olarak İsrail, Lübnan'da kara ve hava saldırısı düzenliyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Beyrut'un güney banliyölerinde hava saldırılarını sürdürürken güney Lübnan'a dördüncü birlik konuşlandırdı. Piyasalar ayrıca İsrail'in İran'dan gelen 1 Ekim füze saldırısına vereceği yanıtı bekliyor.

Şirketlerin 3. çeyrek kazançlarının sonuçları hisse senetlerinin yakın vadeli yönünü belirleyebilir. S&P 500'deki şirketlerin bir yıl öncesine göre 3. çeyrekte çeyreklik kazançlarında ortalama %4,3'lük bir artış bildirmesi bekleniyor; bu Temmuz ayında tahmin edilen %7,9'luk büyümeden düşük.

Piyasalar, 6-7 Kasım'daki FOMC toplantısında -25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını %95, aynı toplantıda -50 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını ise %0 olarak değerlendiriyor.

İlgili Haberler