S&P, Nasdaq ve Dow Jones Orta Doğu'da gerginlikler yoğunlaşırken günü düşüşle tamamladı 

S&P, Nasdaq ve Dow Jones Orta Doğu'da gerginlikler yoğunlaşırken günü düşüşle tamamladı 

S&P, Nasdaq ve Dow Jones yılın üçüncü çeyreğini güçlü tamamladıktan sonra Orta Doğu'daki artan gerginliklerin etkisiyle Salı gününü düşüşle tamamladı. 

A+A-

BORSATEK.COM - Dow Jones Sanayi Endeksi 173,18 puan veya %0,41 düşerek 42.156,97'ye geriledi. S&P 500 %0,93 gerileyerek 5.708,75'e gerilerken, Nasdaq Bileşik Endeksi %1,53 düşerek 17.910,36'dan kapandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin İran'ın ülkeye füze fırlattığını söylemesinin ardından Batı Teksas Orta Ham Petrolü yükseldi. Wall Street'in korku göstergesi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi (VIX), günün zirvesinde 20'yi aşarak yatırımcılar arasında artan endişeyi vurguladı.

Ancak petrol, İran saldırısının ardından seansın en yüksek seviyelerinden geri çekildi ve hisse senetleri en düşük seviyelerinden geri çekildi, çünkü yatırımcılar hasarın ve ardından gelen İsrail misillemesinin asgari düzeyde olmasını umuyordu.

Globalt Investments'ın kıdemli portföy yöneticisi Keith Buchanan, "Bulaşma korkusu her zaman istikrarsızlaştırıcıdır" dedi. "Elbette hayatlar üzerindeki en büyük etki bir yana, piyasalar neredeyse bir miktar istikrarsızlaştırma vaat eden güçler olduğunda doğrudan darbe alır." ifadelerini kullandı.

S&P 500 hisselerinin 5'te 3'ünden fazlası seansta düşüş yaşadı ve bu da piyasanın genel sorunlarını vurguladı. Ancak enerji şirketleri Orta Doğu raporunun ardından belirgin şekilde farklılaştı ve S&P 500 enerji sektörü %2'den fazla yükseldi.

Teknoloji şirketleri Salı günkü düşüşlerin en büyük darbesini aldı ve bu da Nasdaq'ın büyük kayıplarını açıkladı. Tesla, Nvidia ve Apple günü düşüşle kapattı. Ancak Facebook'un ana şirketi Meta Platforms bu eğilime karşı gelerek tüm zamanların en yüksek günlük seviyesini kaydetti.

Küçük ölçekli hisse senetleri de darbe aldı ve Russell 2000 %1,5 düştü.

Yatırımcılar ayrıca ABD'nin Doğu ve Körfez kıyılarında Uluslararası Liman İşçileri Derneği üyelerinin grevini izliyordu. Tüketiciler sıkıntıyı hemen hissetmese de, bu duruş ABD ekonomisine yüz milyonlarca dolara mal olabilir.

İlgili Haberler