S&P, Nasdaq ve Dow Jones vadeli piyasalarda geriliyor / Spot piyasa nasıl açılacak 

S&P, Nasdaq ve Dow Jones vadeli piyasalarda geriliyor / Spot piyasa nasıl açılacak 

S&P 500 endeksi salı ve çarşamba günlerini yükselişle tamamlamasının ardından şu sıralarda vadeli piyasalarda hafif bir düşüş yaşıyor. Nasdaq ve Dow Jones düşüşe eşlik ediyor.

A+A-

S&P 500 endeksi salı ve çarşamba günlerini yükselişle tamamlamasının ardından şu sıralarda vadeli piyasalarda hafif bir düşüş yaşıyor.

S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri sırasıyla yüzde 0,22 ve yüzde 0,28 düşüş sergiliyor. Dow Jones Sanayi Endeksi 72 puan veya yüzde 0,18 düşüş sergiliyor.

Micron hisseleri, şirketin üçüncü çeyrek rakamlarının beklentileri aşmasına rağmen, çip üreticisinin tahminler doğrultusunda dördüncü çeyrek gelir tahminini yayınlamasının ardından vadeli işlemlerde yüzde 5 oranında değer kaybetti. Levi Strauss, kot pantolon üreticisinin son üç aylık gelirinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasının ardından yüzde 12 düştü.

Fed'in Çarşamba günü yaptığı açıklamada, en büyük ABD firmalarının ciddi bir resesyon senaryosuna dayanabileceklerini söylemesinin ardından banka hisseleri ilgi odağındaydı. Goldman Sachs hisseleri yüzde 1,7 oranında değer kaybederken, JPMorgan Chase hisseleri hafif yükseldi.

Çarşamba günü olağan seansta S&P 500 yüzde 0,2 oranında kapanırken, Nasdaq Composite yüzde 0,5 oranında değer kazandı. Bu arada Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 15,64 puan veya yüzde 0,04 arttı.

Wall Street, Cuma günü Mayıs ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin açıklanmasıyla birlikte en son enflasyon verilerini beklerken hisse senetleri bir bekleme eğiliminde. Yatırımcılar raporun, Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarını düşürme olasılığını güçlendirebilecek fiyatlama baskılarının hafifletildiğini göstermesini umuyor.

Teknoloji hisseleri Çarşamba günü daha iyi performans göstermeye devam etti ve son düşüşten toparlandı. Çarşamba günü Amazon hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak piyasa değerinde ilk kez 2 trilyon doları aştı.

Yine de yatırımcılar, yapay zeka ticaretinin bu yılın geri yarısında piyasaları ayakta tutmaya devam edip edemeyeceğini veya rallinin genişlemesinin gerekip gerekmediğini tartışıyor. CNBC Pro'nun anketine katılan stratejistler, S&P 500'ün yılı muhtemelen mevcut seviyelere göre yüzde 1 bile yükselmeden bitirmesini bekliyor.

Invesco'nun küresel piyasa stratejisti Brian Levitt, Çarşamba günü CNBC'nin "Kapanış Zili"ne yaptığı açıklamada, "Şu anda piyasanın Fed ile bir nevi uyumlu olduğu bir ortamdayız" dedi. "Ve muhtemelen ihtiyaç duyacağınız şey, enflasyon hikayesinin gerçekten geride kaldığı, Fed'in faiz oranlarını düşürebileceği ve yumuşak inişin gerçekleşebileceği yönünde bu piyasaya daha fazla beklenti gelmesidir." ifadelerini kullandı.

Kurumsal kazançlar Perşembe günü Walgreens Boots Alliance ve Nike'ın açıklamalarıyla devam ediyor

Ekonomi cephesinde ise yatırımcılar haftalık işsizlik başvuruları, dayanıklı tüketim malları siparişleri ve bekleyen ev satışlarına ilişkin son gelişmeleri de takip edecek.

Bugün yayınlanacak veriler

Perşembe günü açıklanacak bir dizi ekonomik veri arasında haftalık işsizlik başvuruları, dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen ev satışları yer alıyor. İşte ekonomistlerin raporlar öncesinde bekledikleri:

Dow Jones anketine katılan ekonomistlere göre, 22 Haziran'da sona eren haftada işsizlik başvurularının 240.000 artması bekleniyor. Bu, önceki hafta 238.000'den biraz daha yüksek.

Dow Jones konsensüs tahminine göre, ABD'li makine veya ekipman gibi uzun ömürlü mal üreticilerine verilen yeni siparişleri ölçen dayanıklı mal siparişlerinin Mayıs ayında yüzde 0,6 oranında düşmesi bekleniyor. Bir önceki ayda ise yüzde 0,6 artmıştı.

Dow Jones anketine katılan ekonomistler, konut sözleşmesi faaliyetinin bir göstergesi olan bekleyen ev satışlarının Mayıs ayında yüzde 1 artması bekleniyor. Bu, Nisan ayındaki yüzde 7,7'lik düşüşe göre artış gösteriyor.

 

İlgili Haberler