S&P, Nasdaq ve Dow Jones'ta TÜFE verisi öncesi nasıl bir açılış bekleniyor 

S&P, Nasdaq ve Dow Jones'ta TÜFE verisi öncesi nasıl bir açılış bekleniyor 

Yatırımcılar ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerini beklerken, ABD hisse senedi endeksleri vadeli piyasalarda aşağı yönlü bir seyir izliyor. 

A+A-

Yatırımcılar ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerini beklerken, ABD hisse senedi endeksleri vadeli piyasalarda 
aşağı yönlü bir seyir izliyor. 
Vadeli piyasalarda şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde, Dow Jones Sanayi Endeksi 140 puan veya yüzde 0,4, S&P 500 ve Nasdaq 100  yüzde 0,2'şer düşüşle işlem görüyor. 

Dow Jones haber ajansı tarafından düzenlenen ankete katılan ekonomistler, manşet TÜFE'nin bir önceki aya göre %0,2 ve bir yıl öncesine göre %2,6 artmasını bekliyor.

abd-tufe-002.png

TÜFE verisi ve Perşembe günkü üretici fiyat endeksi, Federal Rezerv'in 18 Eylül'deki iki günlük toplantısının sonunda yaygın olarak beklenen faiz indiriminin boyutunu belirlemeye yardımcı olabilir. CME'nin FedWatch Aracı'na göre, Fed fon vadeli işlemleri ticareti, 25 baz puanlık bir faiz indirimi için %69, 50 baz puanlık bir indirim için ise %31 olasılık olduğunu gösteriyor.

ekran-goruntusu-2024-09-11-134134.png

Invesco'nun baş küresel piyasa stratejisti Kristina Hooper, CNBC'nin "Closing Bell" programında "Bence önümüzdeki hafta Fed'in bize 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağını göreceğiz çünkü bize 50 baz puanlık bir indirim yapmak alarm zillerini çalacak ve aynı zamanda bir suç kabulü olacaktır" dedi.

"Fed'in bizi uzun süre çok kısıtlayıcı para politikası seviyelerinde tutmasının onarılamaz bir hasar yarattığını düşünmüyorum, ancak faiz oranlarının bu seviyelerde olduğu her gün bir durgunluğun artma olasılığının yüksek olduğuna inanıyorum" diye ekledi Hooper.

Merkez bankacılarının önümüzdeki hafta nokta grafiği aracılığıyla - Fed politika yapıcılarının faiz oranlarına ilişkin projeksiyonlarının bir grafiği - gelecekteki indirimlerin er ya da geç olacağını belirtmek zorunda kalabileceklerini belirtti.

İlgili Haberler