S&P, Nasdaq yükselişle, Dow Jones düşüşle açıldı 

S&P, Nasdaq yükselişle, Dow Jones düşüşle açıldı 

S&P 500 ve Nasdaq Perşembe günü dalgalı bir açılışın ardından yükseldi. Dow Jones geriledi.

A+A-

S&P 500 ve Nasdaq Perşembe günü dalgalı bir açılışın ardından yükseldi, yatırımcılar Fed'in önümüzdeki ay faiz indirimi döngüsünü başlatacağı konusunda daha umutluyken, bu hafta Jackson Hole'da politika yapıcıların yorumlarını bekliyorlar.

Faiz indirimi beklentileri, ABD merkez bankasının Çarşamba günü yaptığı son toplantı tutanaklarında yetkililerin "büyük çoğunluğunun" böyle bir eylemin muhtemel olduğunu söylemesinin ardından güçlendi.

Kansas City Fed Başkanı Jeff Schmid, Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Philadelphia Federal Reserve Bank Başkanı Patrick Harker'ın da aralarında bulunduğu politika yapıcıların güvercin açıklamaları da iyimser hissiyatı destekliyordu.

CME FedWatch Tool'a göre para piyasaları şu anda Eylül ayında en az 25 baz puanlık (bps) bir indirime yaklaşık %74, LSEG verilerine göre ise Aralık ayına kadar yaklaşık 100 baz puanlık bir gevşeme ihtimali görüyor.

Piyasa katılımcıları artık perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Sempozyumuna odaklanmış durumda ve Fed başkanı Jerome Powell etkinliğin ikinci gününde konuşma yapacak

Temmuz ayında işsizlikteki beklenmedik artışın bu ayın başlarında satışlara yol açmasının ardından İşgücü piyasası, daha fazla inceleme altına alındı. Risk algısı o tarihten bu yana ekonominin hâlâ dirençli olduğuna işaret eden diğer raporların ardından iyileşti.

spartan-capital-securitiesin-bas-piyasa-ekonomisti-peter-cardillo.png

Spartan Capital Securities'in baş piyasa ekonomisti Peter Cardillo

Spartan Capital Securities'in baş piyasa ekonomisti Peter Cardillo, "İşgücü piyasası sakinleşiyor, ancak asıl soru ne ölçüde? Ağustos ayı işsizlik rakamlarını beklemeliyiz ve sonra Fed'in daha güçlü bir şekilde tepki verip vermeyeceğini görmeliyiz" dedi.

Son veriler, işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların sayısının son haftada arttığını gösterdi ancak seviye hâlâ işgücü piyasası koşullarında iyileşmeye işaret ediyor.

Başka bir anket, ticari faaliyetin Ağustos ayında 4 ayın en düşük seviyesine gerilediğini ve firmaların tüketicilere yüksek fiyatları yansıtmak için mücadele etmeye devam ettiğini gösterdi.

Dow Jones Sanayi Endeksi 19,42 puan ve %0,05 düşüşle 40.870,11'e, S&P 500 8,91 puan ve %0,16 artışla 5.629,60'a ve Nasdaq Bileşik endeksi ise ise açılışta 41,94 puan veya %0,23 artışla 17.961,09'a yükseldi.

İlgili Haberler