S&P rekor seviyeden kapandı

S&P rekor seviyeden kapandı

Düşük enflasyon ve işsizlik başvurularının olumlu görünümü Wall Street'i yukarı taşıdı S&P 500 rekor kapanış yakaladı.

A+A-



ABD'de dün açıklanan haftalık işsizlik başvurusu verilerinin olumlu görünümü hisse senedi piyasalarına olumlu yansıdı. S&P 500 endeksi yüzde 1.1 oranında ve 22.62 puan yükselişle 2,121.10 puandan yani yenibir rekor seviyeden günü tamamladı. Dow Jones Sanayi endeksi 191.75 puan yükselişle 18,252.24 ve Nasdaq Bileşik endeksi 69.10 puan yükselişle 5050.79 puandan kapandı.

"Yatırımcılar ekonominin halen büyümekte olduğu konusunda heyecanlı görünüyor" diyen uzmanlar istihdam piyasasındaki sıkılaşmaya da dikkat çekiyor.

Haftalık işsizlik başvuruları son 15 yılın en düşük seviyelerinde oluşmaya devam ediyor. Dün açıklanan veri başvuruların 9 Mayıs'ta sona eren bir haftalık sürede bir önceki haftaya göre bin kişi azalarak 264 bin kişi olduğunu gösterdi. Bu rakam beklentilerin altında kaldı. Başvuruların bu seviyelerde sınırlı kalması
firmaların işçi çıkarmaya pek de hevesli olmadığını gösterdi. Başvuruların 4 haftalık ortalaması ise 8 bin
kişi gerileyerek 272 bin kiş oldu ki bu rakam son 15 yılın en düşük seviyesini ifade etti. Eğer bir sonraki hafta da işsizlik başvuruları bu seviyede kalırsa 4 haftalık ortalama başvurular 1973 yılından buyana en düşük seviyede olacak.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.