S&P ve Nasdaq mini yükseliş Dow mini düşüşle kapandı

S&P ve Nasdaq mini yükseliş Dow mini düşüşle kapandı

ABD hisseleri Salı günü neredeyse değişmeden kapandı ve yatırımcılar Çarşamba günü Fed'in faiz oranı kararına hazırlanırken S&P 500 ve Dow Sanayi Endeksi'nin rekor seviyelere taşıyan yükselişleri kapanışa taşıyamadı.

A+A-

ABD hisseleri Salı günü neredeyse değişmeden kapandı ve yatırımcılar Çarşamba günü Fed'in faiz oranı kararına hazırlanırken S&P 500 ve Dow Sanayi Endeksi'nin rekor seviyelere taşıyan yükselişleri kapanışa taşıyamadı.

ABD ekonomisinde keskin bir yavaşlama endişelerini azaltan yeni ekonomik verilerden sonra, S&P 500 endeksi seansın erken saatlerinde 5.670,81 puanla rekor seviyeye ulaştı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın son raporu, otomobil bayii gelirlerindeki düşüşün çevrimiçi satın alımlardaki güçle telafi edilmesinin ardından perakende satışlarının Ağustos ayında beklenmedik şekilde arttığını gösterdi ve ekonominin üçüncü çeyreğin çoğunda sağlam bir zeminde olduğunu gösterdi.

Michigan, Troy'daki Ameriprise Financial Services'ın baş ekonomisti Russell Price, "Bugünkü ekonomik verileri açıklamadan önce beklentiler oldukça yerleşikti ve genel olarak büyüme ortamını gösterdiler, ancak nispeten yavaş bir büyüme ortamı" dedi. "Bu öğleden sonraki işlemlerde gördüğünüz şey, tüm zamanların en yüksek seviyesinden nasıl çıktığımızdır... çünkü yarın birileri hayal kırıklığına uğrayacak." ifadelerini kullandı. 

S&P 500 1,49 puan veya %0,03 artışla 5.634,58 puanda kapanırken, Nasdaq Bileşik Endeksi 35,93 puan veya %0,2 artışla 17.628,06 puandan günü tamamladı. Dow Jones Sanayi Endeksi 15,9 puan veya %0,04 düşüşle 41.606,18 puana geriledi.

CME'nin FedWatch Tool'una göre, piyasalar Çarşamba günü iki günlük toplantısının sonunda Fed'in borçlanma maliyetlerini 50 baz puan düşürme olasılığını %65 olarak fiyatlıyor. Piyasanın kesintinin büyüklüğüne ilişkin beklentileri son günlerde dalgalıydı ve geçen hafta itibariyle 50 baz puanlık bir kesintinin sadece %34'lük bir olasılığı fiyatlandırılmıştı.

Microsoft, yönetim kurulunun 60 milyar dolarlık yeni bir hisse geri alım programını onaylaması ve üç aylık temettüsünü %10 artırmasının ardından hisseler yükseldiği için S&P 500'e en büyük yükselişi sağlayan şirket oldu.

Dow, üst üste ikinci gün rekor seviyeye ulaştı. Yatırımcıların daha düşük bir orandan faydalanma olasılığının yüksek olduğunu düşündüğü küçük sermayeli şirketleri takip eden Russell 2000 endeksi, üç büyük endeksi geride bıraktı.

Enerji, ham petrol fiyatlarındaki artışla desteklenen 11 büyük S&P sektörünün en iyi performansını gösterirken, sağlık sektörü en kötü performansı gösterdi. 

Diğer hareket edenler arasında Intel, özel yapay zeka çipleri üretmek için Amazon.com'un bulut hizmetleri birimini müşteri olarak imzaladıktan sonra kazanç elde etti. Amazon.com hisseleri de yükseldi.

İlgili Haberler