S&P yeni rekorlarla güne başlarken, Dow Jones geriliyor, Nasdaq Yükseliyor 

S&P yeni rekorlarla güne başlarken, Dow Jones geriliyor, Nasdaq Yükseliyor 

S&P 500 ve Nasdaq Haftanın ilk işlem gününe pozitif bir başlangıç yaparken, Dow Jones Sanayi endeksi küçük çaplı bir düşüşle güne başladı. 

A+A-

ABD hisse senetleri piyasalarında yatırımcılar endekslerin son dönem yaşadığı yükselişin kalıcılığını test ederken ve açıklanacak bilanço rakamları beklenirken, borsa güne karışık bir başlangıç yaptı. 

S&P 500 Cuma günü ilk kez 5.800'ün üzerinde kapanış yaptıktan sonra yaklaşık %0,3 yükselerek yeni bir rekora doğru ilerledi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0,5 arttı ve bu artışta, Nvidia hisselerindeki %2,2 oranında yaşanan yükseliş etkili oldu. Dow Jones Sanayi endeksi ise  %0,14 oranında bir düşüş sergiliyor. 

Üçüncü çeyrek sonuçlarının ilk tam haftası başlarken kazançlar merkez sahneye çıkıyor. Boğa piyasası 2 yaşına girerken sezonun nasıl oynanacağı hisse senetlerindeki yükseliş için önemli görülüyor.

Dow ve S&P 500, JPMorgan Chase ve Wells Fargo'nun bilanço sonuçlarının Wall Street'in testinden büyük ölçüde geçmesinin ardından yeni rekorlarla kazançlı bir haftayı kapattı. Yatırımcıların odağı, Salı günkü gündemde Goldman Sachs, Citi ve Bank of America'dan ve Çarşamba günü Morgan Stanley'den gelecek bilanço açıklamaları ile büyük bankalarda kalmaya devam ediyor.

Aynı zamanda, Fed'in faiz oranlarını tekrar düşürüp düşürmeyeceği konusunda hala belirsizlik var. Bazı analistler, iyi huylu bir istihdam raporu ve "yapışkan" tüketici ve toptan enflasyonu gösteren verilerin Kasım ayında faiz indirimi yapılmaması için bir dava oluşturduğunu savunuyor. Haftanın ilerleyen saatlerinde perakende satış verileri, ekonominin Fed politikası karşısında -tercih edilen yumuşak iniş- ayakta kalıp kalmadığı konusundaki tartışmaya katkıda bulunacak.

Şirketler cephesinde, Boeing hisseleri, krizden etkilenen uçak üreticisinin geleceğiyle ilgili sorular arasında neredeyse %3 düştü. Üçüncü çeyrekte 5 milyar dolarlık rekor zararla karşı karşıya olan şirket, bir aylık grevin imalat sektörünü etkilemesiyle 17.000 kişiyi işten çıkardı.

Nvidia hissesi Pazartesi günü açılışta %2'den fazla sıçradı ve Haziran ayındaki 135,58 dolarlık rekor yüksek kapanışını geçti.

İlgili Haberler