SPK, fiyatı dört ayda üçte birine gerileyen AGROT'un başvurusuna onay verdi

SPK, fiyatı dört ayda üçte birine gerileyen AGROT'un başvurusuna onay verdi

SPK, Agrotech'in (AGROT) başvurusunu onayladı, sırada bakanlık var

A+A-

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım (AGROT) katılım finans ilkelerine uyum konusunda şirket sözleşmesinde yapılan değişikliğin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onalyandığını duyurdu. Şirket tarafından KAP'a gönderilen açıklamaya göre, prosedüre göre,  bundan sonraki aşamada T.C. Ticaret Bakanlığı'na onay için başvuruda bulunulacak.

Kasım 2023'te halka arz edilen AGROT hisseleri, ayrıntıları çok net olmayan elektirikli araçlarla ilgili duyuru ile şubat 2024'te 47,24 TL'ye kadar yükselmişti. Hisse bu tarihten sonraki sert düşüş ile değerinin üçte ikisini kaybettikten sonra, dün (26 Haziran 2024) 15,24 TL'den kapanış yaptı

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım'ın (AGROT) KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

10 Haziran 2024 tarihli açıklamamızda, Yönetim Kurulumuzun kararı doğrultusunda Katılım Finans İlkelerine uyum sağlanması amacıyla Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Amaç ve Konu" başlıklı 3. maddesinin ilgili yerlerinin tadil edilmesine karar verilmiş olup, gerekli yasal izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunulduğu ifade edilmiştir. Söz konusu başvuru, 27 Haziran 2024 tarihinde Şirketimize tebliğ edilen SPK'nın 25 Haziran 2024 tarih ve E-29833736-110.03.03-55795 sayılı yazısı ile uygun görülmüş olup, bundan sonraki aşamada T.C. Ticaret Bakanlığı'na onay için başvuruda bulunulacaktır.

Kamuoyuna ve paydaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler