Spot Bitcoin ETF'lere para akışı hız kazandı

Spot Bitcoin ETF'lere para akışı hız kazandı

310 milyon dolarlık Bitcoin ETF girişine BlackRock ve Fidelity Bitcoin ETF'leri öncülük ederken, Grayscale 23 milyon dolarla nadir bir giriş günü kaydetti.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları 12 Temmuz'da 310 milyon doların üzerinde giriş kaydederek 5 Haziran'dan bu yana en iyi performans gösterdiği günü yaşadı. Farside Investors verilerine göre BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust (IBIT) ve Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) sırasıyla 120 milyon dolar ve 115,1 milyon dolarla en fazla girişi gördü.

Bitwise Bitcoin ETF 28,4 milyon $ ile üçüncü sırada yer alırken, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 23 milyon $ ile nadir bir giriş günü daha kaydetti. VanEck Bitcoin Trust ETF ve Invesco Galaxy Bitcoin ETF de 6 milyon $ ve 4 milyon $ giriş kaydetti. Bu arada, Hashdex, Franklin Templeton Valkyrie ve WisdomTree tarafından ihraç edilen spot Bitcoin ETF gün içinde bir giriş kaydedemedi.

Spot Bitcoin ETF ihraççılarının 488,1 milyon dolar akış kaydettiği 5 Haziran'dan bu yana en büyük akış günüydü. Cuma günkü sayım, spot Bitcoin ETF ihraççılarının bu hafta toplam 1,04 milyar dolar aldığı anlamına geliyor.

Spot Bitcoin ETF'leri, ürünlerin altı aydan biraz daha uzun bir süre önce piyasaya sürülmesinden bu yana 15,8 milyar dolarlık net giriş sağladı.

Bu çetele, ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin Ocak ayındaki onayının ardından spot forma dönüştürülen Grayscale'in amiral gemisi Bitcoin ürününden 18,6 milyar doların üzerinde çıkışı içeriyor. Hashdex Bitcoin ETF'si (DEFI), net bir çıkışa sahip olan diğer tek spot Bitcoin ETF'si, ancak 2 milyon dolar ile nispeten küçük.

CoinGecko verilerine göre, Bitcoin 24 saatte %1,1 arttı ve şu anda $57,858 seviyesinden işlem görüyor. Bununla birlikte, geçtiğimiz ay yaklaşık %15 düştü ve şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinden %21'in üzerinde uzakta.

İlgili Haberler