Spot Bitcoin ETF'lere para akışı hızlandı, Bitcoin'de düzeltme kapıda mı?

Spot Bitcoin ETF'lere para akışı hızlandı, Bitcoin'de düzeltme kapıda mı?

Spot Bitcoin ETF'lere son günlerde yaşanan yoğun para akışı bir yandan yatırımcıları mutlu ederken öte yandan sert bir düzeltme baskısının da artmasına yol açtı.

A+A-

Bitcoin'e yönelik kurumsal ilginin arttığı bir ortamda, son birkaç gün içinde borsa yatırım fonu (ETF) girişlerinde yaşanan keskin artış, hem yatırımcıların hem de analistlerin ilgisini çekti. Bugün erken saatlerde, popüler yatırımcı Skew'in sosyal platform X'te yaptığı kayda değer bir analiz, mevcut sermaye akışının ortasında Bitcoin için potansiyel bir riskin altını çizdi.

Skew, "yükseliş laneti" olarak adlandırdığı olguya dikkat çekerek, Amerika Birleşik Devletleri spot Bitcoin ETF'lerine 500 milyon doların üzerinde önemli bir girişin artan kurumsal güvene işaret ederken, aynı zamanda yaklaşan bir fiyat düzeltmesinin de habercisi olabileceğini belirtti.

Son zamanlarda Bitcoin ETF'lerinin popülaritesinin yeniden canlanması, özellikle de 22 Haziran'da tek başına 526 milyon dolarlık giriş gören BlackRock iShares Bitcoin Trust'ın (IBIT) öne çıkması, genellikle fiyat satışlarına yol açan benzer olayların geçmişini de beraberinde getiriyor.

Skew, bu tür yüksek giriş günlerinin genellikle satıcıların tarihsel olarak fiyat zayıflığı arayan piyasalara geri dönmeye başladığı piyasa arz bölgelerine karşılık geldiğini vurguladı. Girişlerdeki bu artış, Skew'in özetlediği çeşitli piyasa faktörlerine bağlı olarak, potansiyel olarak yükselişin devamı veya düşüşün geri çekilmesi için zemin hazırlayan kripto para birimi için kritik bir dönüm noktasını temsil ediyor. Skew analizde ayrıca, mevcut yükseliş momentumunun sürdürülmesinin birkaç temel göstergeye bağlı olduğunu öne sürdü.

Bunlar arasında, spot alıcıların fiyat düşüşlerinden faydalanmasını sınırlandırmayı içeren tutarlı bir pasif spot teklif ve spot alıcıların beş aylık arz engelini aşmak için gerekli olan mevcut spot arz üzerinden teklif vermeye devam etme kabiliyeti yer alıyor.

Bitcoin'e fon akışı bir pozitiflik işareti olsa da Skew, piyasanın bu kritik seviyelerde talebi güçlü tutma ve satış baskısını kaldırabilme yeteneğini test edeceğine dikkat çekiyor.

Yaklaşan Satış Baskısı

Satış baskısından bahsetmişken, blockchain analiz firması Arkham Intelligence geçtiğimiz günlerde ABD hükümetinin el konulan Bitcoin'den Coinbase'e 3,96 milyon dolar transfer ettiğini açıkladı.

Bu olası satış baskısına ek olarak, Arkham Intelligence bir başka raporunda, feshedilmiş kripto borsası Mt. Gox'un Bitcoin satışına devam etmek için harekete geçebileceğini de ortaya koydu. Borsa dün, 4 ayrı Bitstamp para yatırma adresine 1 dolar yatırarak test işlemleri gerçekleştirdi. Bu olası satış baskılarından bağımsız olarak, Bitcoin hala 65.000 doların üzerindeki fiyatını koruyor ve varlık şu anda yazım sırasında 66.981 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler