Standart Chartered ABD seçimleri sonrası için Bitcoin'de hedef verdi

Standart Chartered ABD seçimleri sonrası için Bitcoin'de hedef verdi

Standard Chartered'a göre Trump seçilirse Bitcoin 125 bin dolara, Harris seçilirse 75 bin dolara çıkarabilir:

A+A-

Yatırım Bankası Standard Chartered analisti Geoff Kendrick'e göre, ABD seçimlerini kimin kazandığına bakılmaksızın Bitcoin'in yılı tüm zamanların en yüksek seviyelerinde tamamlaması bekleniyor. 12 Eylül tarihli Standard Chartered raporunda Kendrick, "seçim sonucundan bağımsız olarak hakim olan olumlu etkenler" nedeniyle Bitcoin'in 2024 yılı sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini öne sürdü.

Kendrick şunları ifade etti:

"ABD seçimlerini kim kazanırsa kazansın Bitcoin yılı tüm zamanların en yüksek seviyesinde bitireceğini, Trump'ın kazanması halinde 125.000$'a, Harris'in kazanması halinde ise 75.000$'a ulaşacağını düşünüyorum."

Kendrick ayrıca, ABD başkanlık seçimlerinin Bitcoin'in gelecekteki gidişatı üzerindeki etkisinin Joe Biden'ın Demokrat aday olduğu döneme kıyasla daha az önemli olduğunu belirtti.

Trump ve Harris: Seçim Bitcoin'i Nasıl Etkiliyor?

Özellikle, Eski Başkan Donald Trump'ın kripto para birimleri konusundaki duruşu zaman içinde gelişti. Daha önce Bitcoin'i bir "aldatmaca" olarak eleştirmesine rağmen, son zamanlarda fikrini değiştirdi. Trump daha önce Biden Yönetimini Bitcoin ve kripto para birimleri konusundaki sert tutumu nedeniyle eleştirmiş, bunun yerine yeniden seçilmesi halinde ABD'yi küresel "kripto başkenti" haline getirmeyi savunmuştu. Sektörü desteklemeye devam etti ve son olarak oğullarının yaklaşmakta olan kripto platformu World Liberty Financial'ı destekledi.

Bu arada eleştirmenler, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in mevcut Biden yönetimiyle olan bağının kripto topluluğuyla olan ilişkisine zarar verebileceğini savunuyor. Kendrick bunu, Harris'in seçilmesi halinde "muhtemelen ilk fiyat düşüşünü tetikleyecek" bir faktör olarak gösterdi. Bununla birlikte, raporlar Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in dijital varlıklara selefi Joe Biden'dan daha açık olabileceğini, ancak henüz konuyla ilgili resmi bir politika çerçevesi yayınlamadığını gösteriyor.

Kendrick bunu iyimserlik için bir gerekçe olarak gösterdi ve yatırımcılara "piyasa düzenleyici cephede ilerlemenin devam edeceğini kabul ettikçe ve diğer olumlu etkenler ortaya çıktıkça düşüşlerin satın alınmasını beklemelerini" tavsiye etti.

Şu anda, bahisçiler bir sonraki ABD başkanını tahmin etmeye çalışırken Kamala Harris ve Trump Polymarket'te %49 oranla kilitlenmiş durumda.

İlgili Haberler