Starbucks hisseleri neden hareketlendi, yükseliş sürecek mi?

Starbucks hisseleri neden hareketlendi, yükseliş sürecek mi?

Starbucks Hisseleri, Yatırımcı Elliott'un Hisse Aldığı Haberiyle Yükseldi. Peki, Yükselişin veya Alımların Devamı Gelecek mi?

A+A-

New York borsasında Starbucks hisseleri, The Wall Street Journal'ın yatırımcı Elliott Investment Management'in kahve zincirinde büyük bir hisse aldığını yazmasının ardından cuma günü %6,9 yükseldi.

Journal'ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, Elliott, son haftalarda Starbucks ile etkileşimde bulunarak şirketin hisse fiyatını artırmak için değişiklikler yapılmasını talep ediyor. Starbucks, konuyla ilgili açıklama yapmadı. 

Haberde, Elliott'un Starbucks'taki pozisyonunun tam büyüklüğü veya firmanın kahve zincirinde yönetim kurulunda yer alıp almayacağ belirtilmedi. Cuma günkü yükselişten önce, Starbucks hisseleri, Mart ayında sona eren çeyrek için hayal kırıklığı yaratan sonuçları açıkladığından beri, 30 Nisan'dan bu yana %16 düşmüştü.

Kahve zinciri, siparişlerde keskin bir düşüş yaşandığını belirterek beklenenden daha zayıf satış ve kar bildirdi. Buna bağlı olarak da şirket yönetimi, yılın geri kalanı için finansal görünümünü düşürdü.

Şirket, ABD'de enflasyona tepki olarak tüketicilerin isteğe bağlı harcamalarını azaltması nedeniyle zorlanıyor. Zincir, en büyük ikinci pazarı olan Çin'de de artan rekabetle karşı karşıya.

Starbucks, Haziran ayında sona eren üç aylık üçüncü çeyrek mali tablolarını 30 Temmuz'da açıklayacak.

İlgili Haberler