Starbucks'ın yeni CEO'su büyücü mü? Gelir gelmez milyarlarca doları nasıl kazandırdı!

Starbucks'ın yeni CEO'su büyücü mü? Gelir gelmez milyarlarca doları nasıl kazandırdı!

Starbucks'ın Yeni 'Rüya' CEO'su Piyasa Değerini 30 Milyar Dolar Arttırdı

A+A-

Starbucks. yatırımcıları, kahve zinciri devinin Chipotle Mexican Grill Inc.’in CEO’su Brian Niccol’u yeni CEO olarak işe aldığını duyurmasıyla bugüne kadar hiç olmayan boyutta bir şey ile karşı karşıya kaldılar...

Seattle merkezli Starbucks’ın hisseleri atama kararının duyurulması ile birlikte bir gün içinde yüzde 24’e kadar yükseldi, şirketin piyasa değeri de 20 milyar dolardan fazla arttı. Öte yandan, Chipotle hisseleri yaklaşık yüzde 14, ve piyasa değeri ise 10 milyar dolardan biraz fazla kaybetti.

Niccol, Bloomberg Intelligence’tan Michael Halen de dahil olmak üzere birçok analist tarafından ABD’deki en iyi halka açık restoran CEO’su olarak değerlendirildi. Oppenheimer & Co.’dan Brian Bittner, Niccol’u Starbucks için bir “rüya işe alım” olarak nitelendirdi. Duyurunun ardından birkaç saat içinde hisse senedi en az dört kez yükseltildi ve Niccol, Chipotle’daki başarılı kariyeri ve Yum Brands’e ait olan Taco Bell’deki başarılarıyla övgü topladı.

Chipotle hisseleri, Niccol’un 5 Mart 2018’de CEO olarak göreve başlamasından bu yana yüzde 773 oranında arttı. Aynı dönemde Starbucks hisseleri sadece yüzde 35 artış gösterirken, S&P 500 yüzde 99 kazanç sağladı.

Bernstein’da restoran analisti olan Danilo Gargiulo, müşterilerine gönderdiği notta, “Bir hisseye giriş yapmak için ‘doğru zamanı’ bulmak her zaman zordur, ancak yeni CEO’nun Chipotle’daki dönüşümdeki disiplini Starbucks’a da getirirse, yatırımcıların Starbucks’ta pozisyon alması için daha iyi bir zaman bulacaklarından şüpheliyiz,” dedi. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler