Super Micro hisselerinde çok sert düşüş

Super Micro hisselerinde çok sert düşüş

Super Micro Computer hisseleri, şirketin mali yıla ilişkin yıllık raporunu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) zamanında sunmayacağını açıklamasının ardından Çarşamba günü %19 düşüşle kapandı.

A+A-

Super Micro hisselerinde sert düşüş yaşandı. Şirketten yapılan açıklamada, ″SMCI, Yıllık Raporunu öngörülen süre içinde sunamamaktadır. SMCI yönetiminin 30 Haziran 2024 tarihi itibariyle finansal raporlama üzerindeki iç kontrollerinin tasarım ve işletim etkinliğine ilişkin değerlendirmesini tamamlaması için ek süreye ihtiyaç duyulmaktadır.” denildi.

Super Micro, şirketlerin web siteleri, veri depolama ve yapay zeka algoritmaları da dahil olmak üzere diğer uygulamalar için sunucu olarak kullandıkları bilgisayarlar üretiyor. Şirketin müşterileri arasında Nvidia, AMD ve Intel gibi yapay zeka alanındaki büyük oyuncular yer alıyor.

Hisse senedi bugüne kadar %47'den fazla artış gösterdi, ancak Salı günü Hindenburg Research'ün şirkette kısa bir pozisyon açıklamasının ardından yatırımcılar korktu. Hindenburg, raporuna göre “muhasebe manipülasyonuna dair yeni kanıtlar” tespit ettiğini söyledi.

CNBC, Hindenburg'un iddialarını bağımsız olarak doğrulayamadı. Super Micro'nun yıllık raporundaki gecikmenin Hindenburg'un bulgularıyla ilgili olup olmadığı belli değil.

JPMorgan analistleri, Hindenburg'un bazı iddialarının “doğrulanmasının zor” olduğunu ve raporun “şirketin yaptığı iddia edilen yanlış işlerle ilgili ayrıntılardan büyük ölçüde yoksun” olduğunu düşündüklerini söyledi.

Buna rağmen analistler, Super Micro'nun yatırımcılarla iletişim kurma ve özellikle yapay zeka sunucularına olan talep nedeniyle çok hızlı büyüdüğü için net bir yönetişim ve şeffaflık sağlama konusunda hala iyileştirme alanı olduğunu söyledi.

Analistler Salı günü yayınladıkları bir notta, “Raporun ayrıntılarına girdikçe, SEC'in 2020 suçlamalarını yeniden gözden geçirmenin ötesinde muhasebe hatalarına ilişkin sınırlı kanıt ve SMCI'nin kurucusunun kardeşlerinin sahip olduğu ilgili şirketlerle mevcut ve zaten bilinen iş ilişkisine ilişkin sınırlı yeni bilgi olduğuna inanıyoruz” diye yazdılar.

İlgili Haberler