Tacirler Yatırım MPARK için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Tacirler Yatırım MPARK için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Tacirler Yatırım Medical Park (MPARK) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Tacirler Yatırım, MPARK-MLP Care için hedef fiyatını 385 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi: 

Şirketin 2Ç24 finansal sonuçlarını, mevcut operasyonlarını ve gelecek görünümünü değerlendirmek amacıyla MLP Sağlık’ın analist toplantısına katıldık. MPARK için 385 TL hedef fiyatıyla alım önerimizi koruyoruz ve Model Portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

Toplantının Ana Başlıkları

Net karda tek seferlik gelirlerin etkisi… MLP Sağlık, 2Ç24 finansal sonuçlarını 1,05 milyar TL net kar (Tacirler Yatırım: 778 milyon TL) ile piyasa beklentisinin %21 üzerinde açıkladı. Açıklanan net kar üzerinde, İzmir'deki Özel Medical Park İzmir Hastanesi'ni ve Ankara'daki Özel Medical Park İncek Hastanesi’nin satın alımından kaynaklanan 821 milyon TL tutarında tek seferlik gelirin etkisi oldu.

Sağlık turizminde büyüme, TL’nin değer kazanması ile sektörün küçülmesine neden oldu. MPARK ise sektöre göre sağlık turizmi gelirlerinde yatay seyretti. Etkin maliyet yönetimi sayesinde FAVÖK marjında artış yakalandı… MLP Sağlık, 2Ç24 döneminde 7,7 milyar TL (Tacirler Yatırım Beklentisi: 7,8 milyar TL) düzeyinde ciro yaratımı ile bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını %19 büyütürken, bu dönemde yatan hasta sayısı %8, ayakta hasta sayısı ise %13 arttı.

FAVÖK ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %22 artışla 1,95 milyar TL (Tacirler Yatırım Beklentisi: 1,87 milyar TL) düzeyine ulaştı. 2Ç24 döneminde doktor giderleri, yapılan maaş düzenlemeleri sebebiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre 150 baz puan artarak cironun %24,1’inden %25,6’sına yükseldi.

Aynı sebeple, personel giderleri ise 137 baz puan artışla cironun %20,9’una yükseldi. Bu dönemde, malzeme giderleri ise efektif stok yönetimi sayesinde 134 baz puan azalarak cironun %13,3’üne, diğer giderler ise 236 baz puanlık azalışla cironun %9,3’üne geriledi. Özellikle, cirodaki büyümeye rağmen bir önceki yılın aynı dönemine paralel oluşan yönetim giderleri FAVÖK marjının 70 baz puan artarak %25,3 seviyesine ulaşmasını sağladı.

Yeni hastaneler… 2024 yılının ikinci çeyreğinde, MLP Sağlık hastane portföyüne yurt içinde toplam yatak kapasitesi 500’ün üzerinde 4 adet hastane ekleyerek toplam yatak kapasitesini bir önceki yılın aynı dönemine göre %10 büyüme ile 6.300 yatağa yükseltti. Şirketin yurt dışında faaliyet gösterecek 3. Hastanesi olan Kosova Medical Park’ın ise 80 yatak kapasitesiyle ağustos sonunda faaliyete alınması bekleniyor. Şirket, Ataşehir Hastanesi projesinin ise yakın zamanda inşaata başlayacağını ve metropol odağının artan hastane sayısıyla devam edeceğini aktardı. Şirket, yeni alınan hastanelerin 2024 yıl sonuna kadar net kar durumuna gelmesini beklediklerini bildirdi.

2025 yılının şubat ayı için ise Topkapı Medical Park’ın faaliyete açılması beklenmektedir. Geri alınan payların itfası… Şirketin 2023 yılı sonunda şirket sermayesinin %8,18’ine tekabül eden geri almış olduğu 17 milyon adet payın itfasına ilişkin SPK’ya başvuruda bulunmuştu. Geri alınan payların itfasına yönelik bir gelişme olmadığı aktarıldı. SPK’nın tebliğde yapmış olduğu değişiklik yüzünden sürecin yavaşladığını ancak sürece engel olacak bir gelişme yaşanmadığı aktarıldı.

İlgili Haberler