TEB Yatırım ARCLK-Arçelik için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TEB Yatırım ARCLK-Arçelik için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TEB Yatırım, ARCLK-Arçelik için hedef fiyatını ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

TEB Yatırım, ARCLK-Arçelik için hedef fiyatını 192,34 TL'den 202,62 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Maliyetli birleşme

Arçelik, Whirlpool EMEA operasyonları ile birleşmesini tamamladı, ancak bu birleşmenin maliyetli olduğunu düşünüyoruz. Arçelik ciro olarak kendisinin 1/3’ü büyüklüğe sahip düşük performans gösteren Avrupalı bir devi entegre edecek. Bu birleşmenin kümülatif yatırım maliyeti yükünü yaklaşık EUR600m olarak hesaplıyoruz. Diğer
yandan, Avrupa pazarında zayıflık devam ederken, Türkiye pazarının da yavaşlayacağını böylece operasyonel performansın baskı altında kalacağını düşünüyoruz. Bu sebeple birleşmenin olumlu katkısının 2026’dan itibaren görülebileceğini ve bu süre boyunca net karın baskı altında kalabileceğini düşünüyoruz. Piyasa, birleşmenin olumlu yanlarını görme konusunda isteksiz olabilir.

 Yurt içi pazar zirvesini 1Ç24’te gördü. Yurt içi beyaz eşya pazarı büyük ihtimalle 1Ç24’te zirveye ulaştı ve yılın geri kalanında azalan talep ile yüksek baz etkisi sebebiyle hızlı bir şekilde yavaşlayabilir. Diğer yandan, Avrupa pazarındaki zayıflık ve yüksek rekabet de devam ediyor. Avrupa’da toparlanmanın yılın ikinci yarısından itibaren görünür olacağını düşünüyoruz. Yurt içi pazar 1Ç24’te yıllık bazda %28 oranında büyürken, ARCLK’in yurt içi reel ciro büyümesi yalnızca %18 oldu. Bu da enflasyonist fiyatlamanın geçtiğimiz çeyreklere göre azaldığına işaret ediyor. Türkiye operasyonları geleneksel olarak diğer pazarlardan daha karlı olduğu için, bu yavaşlama hammadde fiyatlarındaki hareketin zayıf, TL’deki oynaklığın düşük olduğu bu dönemde marjları baskılayabilir. Daha düşük marjlara sahip Whirlpool ile birleşmenin ardından 2024’te ARCLK’in FAVÖK marjının yıllık bazda 170 baz puan daralacağını tahmin ediyoruz.
 Yüksek borçluluk net karı baskılamaya devam edebilir 1Ç24 itibarıyla ARCLK’in net borç/FAVÖK rasyosu 2,6x seviyesinde bulunuyor ve yönetimin bildirdiğine göre Whirlpool birleşmesi bu rasyoyu çok etkilemeyecek. Ancak, artan borçluluk son birkaç yıldır net karı baskılayan en önemli unsurlardan birisi. Yüksek yatırım harcaması ihtiyacı ve Whirlpool operasyonlarının düşük karlılığı sebebiyle, bu trendin bir süre daha devam edeceğini, 2024 ve 2025
yıllarında net kar büyümesinin enflasyonun altında kalabileceğini düşünüyoruz.
 TUT görüşümüzü korurken, HF’mizi TRY202,62’ye yükseltiyoruz Makroekonomik tahminlerimizdeki değişikliğin ardından ARCLK için hedef fiyatımızı TRY192,34’ten TRY209,62’ye yükseltiyoruz ve TUT görüşümüz koruyoruz. ARCLK bizim tahminlerimize göre 15,9x 2024 F/K çarpanı ile işlem görüyor. Bu çarpan şirketin yurt dışı benzerlerine göre %27 primlidir.


İlgili Haberler