TEB Yatırım FROTO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TEB Yatırım FROTO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TEB Yatırım Ford Otosan (FROTO) için hedef fiyat verdi, tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

TEB Yatırım, FROTO-Ford Otosan için hedef fiyatını 1428,8 TL'den 1163,2 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

 2Ç24 net kârı beklentilerin altında gerçekleşti 

Ford Otosan 2Ç24’te yıllık bazda %43, çeyreklik bazda %39 düşüşle TRY6 milyar net kar açıkladı. Düşen hacim ve brüt marj, net karın gerilemesindeki en önemli sebepler oldu. Açıklanan sonuç bizim beklentimiz olan TRY6 milyara paralel gerçekleşirken, piyasa tahmini olan TRY7,2 milyarın aldında kaldı. 6A24’te net kar yıllık bazda %19 düşüşle TRY16 milyar olarak gerçekleşti.

 Düşen hacimler ciroyu olumsuz etkiledi

Ciro yıllık bazda %18 gerileyerek TRY107 milyar oldu ve tahminimiz olan TRY105 milyara paralel gerçekleşti. Piyasa beklentisi TRY122 milyarın ise altında kaldı. Bu çeyrekte toplam satış hacmi %10 oranında daralırken, yurt içi satış ve ihracat sırasıyla %24 ve %7 oranında geriledi. Yeni model satışlarındaki gecikmeler ve Türkiye’de düşen ticari araç satış hacmi, hacmin daralmasının en önemli faktörleri oldular.

screenshot_3-021.jpg

 Marjlar gerilemeye devam etti

FAVÖK yıllık bazda %32 düşerek TRY7,9 milyar oldu ve hem tahminimize (TRY7,4 milyar) hem de piyasa beklentisine (TRY8,5 milyar) yakın gerçekleşti. FAVÖK marjı yıllık bazda 151 baz puan düşerek %7,4 oldu. Türkiye’nin satışlar içindeki payının azalması, yurt içi satışlarda artan iskontolar, marj gerilmesinin önemli sebepleri olarak gösterilebilir. Diğer yandan sert kur hareketi sebebiyle 2Ç23’teki baz yüksekti. Düşen FAVÖK, artan işletme sermayesi ihtiyacı ve temettü ödemesi sebebiyle bu çeyrekte net borç %40 oranında artarak TRY96 milyar seviyesine ulaştı.

 TUT görüşümüzü korurken, hedef fiyatımızı indiriyoruz

Sonuçların ardından operasyonel beklentilerimizi aşağı yönlü revize ederken, hedef fiyatımızı TRY1.428.80’den TRY1.163,20’ye indiriyoruz. TUT görüşümüzü ise koruyoruz. Mevcut piyasa koşullarında eski tahminlerimizin iyimser olduğunu düşünüyoruz.

İlgili Haberler