TEB Yatırım Turkcell (TCELL) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TEB Yatırım Turkcell (TCELL) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TEB Yatırım TCELL-Turkcell için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o rapor...

A+A-

TEB Yatırım, TCELL-Turkcell için hedef fiyatını 100 TL'den 143,21 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Tarife yenilemeleri gelirleri artırmaya devam ediyor

Turkcell’in çift haneli gelir büyümesinin 2024 yılı boyunca devam edeceğini tahmin ediyoruz. (1) enflasyonun üzerinde kontrat yenilemeleri, (2) mobil faturalı ve fiberde devam eden abone kazanımları ve (3) dijital hizmetler ile techfin gibi stratejik odak alanlarında devam eden büyüme ciro artışını destekleyen ana kalemler olabilir. Ayrıca, yüksek operasyonel kaldıracın yanı sıra düşük enerji ve ara bağlantı maliyetleri sayesinde yılın başındaki personel gideri artışına rağmen marj genişlemesinin 2024'te de devam edeceğine inanıyoruz.

Güçlü TL kârlılığa destek olmaya devam ediyor

TCELL uzun süre döviz nötr kalmaya çalışsa da son birkaç yıldır TL'deki değer kaybı ve yüksek hedging maliyetleri karlılığı olumsuz yönde etkiledi. Önceki yıllardan farklı olarak, 2024 yılında TL'nin daha az dalgalı olmasını ve reel olarak USD karşısında değer kazanmasını bekliyoruz. Bu durum, gelirlerinin %80'inden fazlası TL cinsinden, yatırım harcamalarının ise çoğunlukla döviz cinsinden olduğu TCELL gibi işletmeleri destekliyor. Dolayısıyla daha az dalgalı olan TL, 2024 ve 2025'te kârlılığı destekleyebilir.

 Artan yatırım harcamaları, lifecell satışıyla finanse edilebilir

Turkcell, Ukrayna'daki mobil operatörü lifecell'i USD525m karşılığında Fransa'nın NJJ Capital firmasına satacağını duyurdu ve son adım olarak Ukrayna'nın düzenleyici kurumunun onayını bekleniyor. Bu satıştan elde edilecek gelir, güneş panelleri ve veri merkezi inşaatına yönelik yatırımların hızlandırılmasında kullanılacak. Birincisinin 2026 yılına kadar TCELL'in enerji ihtiyacının %65'ini karşılaması beklenirken, ikincisinin Türkiye'nin giderek artan veri ihtiyaçlarına altyapı sağlaması bekleniyor. 5G'ye hazır olmak için gerekli yatırımların yanı sıra lifecell satışından elde edilecek gelirler nakit pozisyonunu destekleyecek ve dış finansman ihtiyacını azaltacaktır.

 AL tavsiyemizi koruruken, HF'mizi TRY143,21'e yükseltiyoruz

1Ç24 sonuçlarının ardından artık 2024 için daha iyi bir operasyonel performans bekliyoruz. Bu notla TCELL için enflasyona göre düzeltilmiş tahminlerimizi sunuyoruz. Ayrıca AL tavsiyemizi korurkenhedef fiyatımızı TRY100'den TRY143,21’ye yükselttik. 2,9x 2024T FD/FAVÖK ve 11,3x 2024T F/K çarpanlarıyla TCELL hala emsallerine göre iskontolu işlem görüyor.

İlgili Haberler