TEB Yatırım ULKER için hedef fiyat ve tavsiyesini duyurdu

TEB Yatırım ULKER için hedef fiyat ve tavsiyesini duyurdu

TEB Yatırım Ülker (ULKER) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

TEB Yatırım, ULKER-Ülker için hedef fiyatını 266.2 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Zayıf operasyonel performans

2Ç24 net kârı beklentinin altında kaldı

Ülker Bisküvi 2Ç24'te çeyreklik bazda %46 düşüşle TRY1,3 milyar net kar açıkladı. Şirketin 2Ç23'teki net zararı TRY2,5 milyar seviyesindeydi. 2Ç24 net karı, beklentinin altında gerçekleşen operasyonel performans sebebiyle, hem bizim beklentimiz hem de piyasa tahmini olan TRY1,7 milyarın gerisinde kaldı. 6A24 sonu itibarıyla net kar TRY3,6 milyar oldu, şirket geçen yıl ilk altı ayda TRY58m net zarar açıklamıştı.

■ Zayıf yurt dışı satışları ciroyu etkiledi

Ciro yıllık bazda %7 düşerek TRY15,3 milyar oldu ve hem bizim tahminimiz TRY19,1 milyarın hem de piyasa beklentisi TRY17,1 milyarın altında kaldı. Yurt içi satışlar geçen yıla göre sabit kalarak beklentimize paralel gerçekleşirken, yurt dışı satışlar geçen yıla göre %18 oranında geriledi ve tahminimizdeki sapmaya sebep oldu.

screenshot_7-003.jpg
■ Marjlar kuvvetli seyretti

FAVÖK yıllık bazda %3 artarak TRY3 milyar oldu ve bizim tahminiz ile piyasa beklentisi olan TRY3,2 milyara yakın gerçekleşti. Cirodaki düşüşe rağmen, güçlü yürt içi marjları sayesinde FAVÖK marjı %19,4 olarak gerçekleşti. Yurt dışı FAVÖK marji ise geçen yıla göre 37 baz puan daraldı. Devam eden FAVÖK artışı ve azalan işletme sermayesi ihtiyacı ile kurdaki volatilitenin azalması, net borcun az da olsa gerilemesine sebep oldu. 2Ç24 sonu itibarıyla net borç TRY21 milyar olurken, net borç/FAVÖK geçen çeyreğe göre değişmeyerek 1,9x seviyesinde gerçekleşti.

■ AL görüşümüzü ve hedef fiyatımızı koruyoruz

2Ç24 sonuçları beklentilerimizin altında gerçekleşse de, operasyonel performansı kuvvetli olmaya devam eden ve borçluluğunu azaltan ULKER'i beğenmeye devam ediyoruz. Hisse için AL görüşümüzü ve TRY266,2 hedef fiyatımızı koruyoruz. ULKER 9,3x F/K ve 5,2x FD/FAVÖK çarpanlarıyla yurt dışı benzerlerine göre oldukça iskontolu İşlem görmeye devam ediyor.

İlgili Haberler