Telegram'ın yeni 'Hediye' özelliği Toncoin fiyatını 8 dolara çıkaracak mı?

Telegram'ın yeni 'Hediye' özelliği Toncoin fiyatını 8 dolara çıkaracak mı?

Toncoin, EMA geçişi ile fiyat düşüş momentumuyla karşı karşıya, ancak Telegram'ın yeni 'Hediye' özelliği talebi artırabilir ve 8 $ 'a doğru bir kırılmayı destekleyebilir.

A+A-

Toncoin fiyatı, düşük volatiliteli hafta sonu boyunca mücadele ederek son 24 saat içinde %3,2'lik bir düşüş kaydetti. Düşüş momentumunun 5 dolarlık bir kırılmaya doğru ilerlemesi, Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliğe ya da kilit EMA'lar arasında yaklaşan bir ölüm geçişine bağlanabilir.

Peki TON alıcıları, Telegram'da başlatılan yeni 'Hediye' özelliğinin ortasında karşı atak yapmayı başarabilecek mi?

Telegram CEO'su Pavel Durov, platform için kullanıcıların arkadaşlarına ve sevdiklerine dijital hediyeler vermesine olanak tanıyan heyecan verici yeni bir “Hediye” özelliğini duyurdu. Alınan hediye bir profilde görüntülenebilir veya Telegram'ın sanal para birimi olan 'Yıldızlar' ile değiştirilebilir.

Bu yıldızlar, mini uygulamalarda içerik oluşturucuları desteklemek ve hizmet satın almak için kullanılabilir.

Dahası, bazı hediyeler sınırlı sayıda mevcut olacak. Durov'un blogunda, sınırlı sayıda üretilen bu hediyelerin bu yılın ilerleyen günlerinde TON tabanlı NFT'lere dönüştürülebileceği belirtildi. Kullanıcılar bu tokenize edilmiş hediyeleri Telegram dışında açık artırmaya çıkarabilir ve takas edebilir, sahiplik blok zincirinde güvence altına alınır.

Buna ek olarak Telegram, doğrulama kodlarını tanıttı, raporlama arayüzünü geliştirdi ve iOS'ta görüntülü sohbetleri yeniden tasarlayarak kullanıcı deneyimini iyileştirme çabalarını gösterdi.

Bu gelişmeler TON ağındaki çeviri hacmini önemli ölçüde artırabilir ve Toncoin fiyatındaki toparlanma ivmesini hızlandırabilir.

DefiLlama'ya göre, TON'un kilitlenen toplam hacmi Eylül ayında 317,2 Milyon $'dan 404 Milyon $'a yükseldi ve %30'luk bir büyüme kaydetti. Bu artış, yatırımcıların varlıklarını TON'un merkezi olmayan Finans (DeFi) protokolüne kilitlemesinin, sağlam ağına olan güvenin bir işareti olduğunu gösteriyor.

EMA Ölüm Geçişi TON'u %11 Aşağı Yönlü Riske Sokuyor

İsrail ve İran arasında tırmanan çatışmanın ortasında Toncoin fiyatı 6,13$'dan %15 kayıpla 5,2$'a keskin bir geri dönüşe tanık oldu. Bu geri çekilme, çok aylı direnç trend çizgisinden bir başka düşüş eğilimi kaydetti.

50-200 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) arasında potansiyel bir ölüm geçişinin ortaya çıkmasıyla, TON fiyatı 5 dolarlık desteğe düşmüş olabilir. Bu potansiyel kırılma, varlığı %11 aşağı çekerek 4,6$'ı test edebilir.

Aksine, alıcılar genel trend çizgisini potansiyel desteğe çevirirse, Toncoin fiyatı 7,26 $ 'a ve ardından 8,2 $' a kadar sürekli bir toparlanma sağlayabilir.

İlgili Haberler