TEOG taslağı tamam, Bakanlar Kurulu'na sunulacak

TEOG taslağı tamam, Bakanlar Kurulu'na sunulacak

Özel okul temsilcileri ile görüşen MEB, TEOG taslağı ile ilgili yarın Bakanlar Kurulu'na sunum yapacak

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bugün özel okul temsilcileriyle TEOG sonrası yeni sistemle ilgili toplantı yaptı. Son dakika habere göre, toplantı sonrası yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOG taslağı ile ilgili yarın Bakanlar Kurulu'na sunum yapacağı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önceki gün hazırlanacak alternatiflerin bir ay içinde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG'un yerine geçmesi planlanan yeni sistemi yarın yapılacak olan Bakanlar Kurulu'na sunacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sonrası yeni sisteme ilişkin, "Bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunarız, 'Tamamdır' denildikten sonra hemen açıklarız" demişti. Bakan Yılmaz, üniversiteye giriş sınavında değişiklik olup olmayacağına ilişkin olarak, "Üniversiteye girişi de birden fazla yapın diye programımızda var" açıklamasında bulunmuştu.

İŞTE ALTERNATİF SİSTEMLER

Bakanlığın üzerinde çalıştığı alternatif sistemler şöyle:

Başarılarıyla dikkat çeken Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Liselerinin öğrencileri yine sınav yoluyla seçmeye devam edecek. Tarihi ve köklü liselere de öğrenciler sınav yoluyla yerleşecek. Başarılı liselerin listesini yapan Bakanlık, ders notu yüksek olan öğrencilerin bu okulların sınavına girebilmesini sağlayacak. Özel okulda şişirilmiş notları bulunan öğrenci de böylelikle sınava takılacağından not yoluyla eşitsizlik yaşanmayacak. Bu okulların sınavlarını ise MEB merkezi olarak yapacak. Bakanlar Kurulu’na sunulacak seçenekler arasında en çok öne çıkan ise adrese dayalı kayıt sistemi.

YEREL ÖLÇME MERKEZLERİ YAYILACAK

Okulların kendi sınavlarını kendilerinin yapması gerekmesi halinde devreye Yerel Ölçme Merkezleri girecek. Halen 23 ilde kurulan Yerel Ölçme Merkezlerinin tüm Türkiye geneline yayılması planlanıyor. Bu merkezler TEOG’un kaldırılmasının ardından gerektiğinde yerel sınav yapma görevini üstlenecek. Her okulun kendi sınavını yapması halinde il genelinde sınav seçeneğine başvurulması sağlanacak. Bakanlar Kurulu’na sunulacak alternatifler arasında, ‘Kendi ilinde kendi sınavını yap ve yerleştir’ seçeneği de bulunuyor.

DÜŞÜK PUANLI OKULLARIN STATÜSÜ DEĞİŞECEK

Türkiye’de bulunan 300’ün üzerindeki Fen Lisesinden bazılarının başarısı hayli düşük durumda. Belirlenecek puanın altında başarı düzeyi bulunan Fen Liselerinin statüsü değişerek düz liseye dönüşecek.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.