Tera Yatırım PGSUS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Tera Yatırım PGSUS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Tera Yatırım Pegasus (PGSUS) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Tera Yatırım, Pegasus'u 351,74 TL hedef fiyat ve "endeks üstü getiri" tavsiyesiyle takip listesine ekledi. Raporda şu satırlara yer verildi:

Takip ettiğimiz şirketler listesine “Endeks Üstü Getiri” önerisiyle ekliyoruz… Pegasus Hava Yolları'nın hızlı ve karlı büyüdüğüne inanıyoruz. Büyümenin ana sebeplerinin, uluslararası yolcu ve yan gelirlerdeki genişlemeye, yenilenen filoların avantajlarına ve etkin maliyet yönetiminden kaynaklandığını düşünüyoruz. Güçlü yaz turizm sezonu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılması, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarındaki kapasite artışları da Pegasus’un hisse fiyatını destekleyecek diğer faktörler arasında olduğunu düşünüyoruz.
Hisse senedinin cazip bir değere sahip olduğuna inanıyoruz ve yakın dönemde güçlü mevsimselliğin hisse fiyatını destekleyeceğini öngörüyoruz. PGSUS için 12 aylık hedef fiyatımız hisse başına TL351.74 olup, TL bazda %51 ve EUR bazında %9 potansiyel artış sağlayabileceğini öngörmekteyiz. PGSUS şu anda 2024E 6.8x FD/FAVÖK ve 8.3x F/K ile işlem görmektedir. Filo yenileme planları ile etkin maliyet yönetimi...

Pegasus Hava Yolları, havacılık sektöründe operasyonel verimliliği ve rekabet gücünü artırmayı hedefleyen etkin maliyet yönetimi ve filo yenileme planlarına odaklanmaktadır. 1Ç24 sonu itibarıyla 105 uçaktan oluşan filo yapısına sahip Pegasus Hava Yolları, 2024 yılının sonunda bu sayıyı 118'e çıkarmayı planlamaktadır. Jet yakıtı fiyatlarının düşük olması, filo yenilemelerine bağlı olarak artan verimlilik ile birlikte, 2024 yılında Pegasus'un yakıt CASK’ının yatay devam ederek; 1.43 Eurocent olacağını (-%0.5 yıllık düşüş) öngörmekteyiz.
Operasyonel CASK’ın ise %3.3 seviyesinde artacağını beklemekteyiz. Yakıt maliyetleri hariç CASK'ın da %5.6 artacağını tahmin ediyoruz; bu artışın ana nedenleri, enflasyon baskılarının etkisiyle artan personel giderleri, yeni uçak alımları ve bakım giderlerinden kaynaklanmaktadır.2023-2025 yılları arasında, güçlü gelir büyümesi ve maliyet kontrolü girişimleri ile desteklenen filo yenilemeleri sayesinde FAVÖK'te %12'lik yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) öngörmekteyiz. Güçlü seyreden uluslarası yolcu talebi ve filo yenilemeleri yüksek doluluk oranlarını destekliyor…2023 yılında Pegasus'un toplam yolcu sayısı 31.9mn ulaşarak bir önceki yıla göre %18.5 artmıştır.
Uluslararası yolcu sayısındaki artış trendi devam ederek, 2024 yılında %12.9 seviyesinde toplam yolcu artışı öngörmekteyiz. 2015 yılında %38 olan uluslararası yolcu oranı, 2023 yılında %62'ye yükselmiştir. 2024 yılında ise bu rakamın %63 seviyesine çıkması beklemekteyiz. Yeni uçaklarda artan koltuk kapasitesi ile birlikte 2024 yılında toplam ASK’ta %12'lik bir büyüme öngörmekteyiz. Dolayısıyla, toplam doluluk oranının 2024 yılında %85.8'e yükselmesini bekliyoruz, bu da geçen yıla göre 107 baz puanlık bir artışa işaret etmektedir. Yan gelirlerde güçlü büyüme, sağlam karlılığa katkı sağlıyor...
Uluslararası segmentte artan penetrasyon ve büyümeye bağlı olarak 2024’te sürdürülebilir yan gelir büyümesi bekliyoruz. Ayrıca, yeni bagaj politikasının da bu büyümeyi destekleyici bir faktör olduğunu gözlemliyoruz. 2024 yılında yolcu başına yan gelirlerin %8 yıllık artışla 27.4 Euro'ya ulaşacağını öngörüyoruz. Böylelikle, yan gelirlerin 2023 yılındaki toplam gelirler içindeki payının %30'dan 2024 yılında %32'ye çıkacağını tahmin ediyoruz. Sabiha Gökçen'deki ikinci pist tamamlandı…
Sabiha Gökçen Havalimanı, 2023 yılında yeni bir pist ile kapasitesini genişleterek toplam pist kapasitesini ikiye katladı. Bu gelişmelerin olumlu etkilerini Pegasus'un 2024 ilk 5 ayındaki trafik rakamları ve genişleyen uçuş ağı üzerinde gözlemlemeye başladık. Tam etkinin ise yeni bir terminalin inşasına bağlı olacağını düşünüyoruz. Pegasus, Sabiha Gökçen'deki artan kapasiteden faydalanmak için filosunu genişletme ve uzun vadeli büyüme stratejisine uygun adımlar atabilir. Riskler…
Yakıt maliyetlerinin artması, personel maliyetlerinin yükselmesi, artan jeopolitik riskler, yolcu talebinde düşüş, beklenenden düşük RASK, TL'nin değer kazanması ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda AJet ile rekabet gibi unsurların ana riskler olabileceğini düşünüyoruz.


İlgili Haberler