TERA Yatırım TAVHL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TERA Yatırım TAVHL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TERA Yatırım Tav Havalimanları (TAVHL) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

TERA Yatırım, TAVHL-TAV Havalimanları için tavsiyesini 373,90 TL hedef fiyat ile "endekse paralel getiri" olarak başlattı.

Raporda şu satırlara yer verildi:

Takip ettiğimiz şirketler listesine “Endekse Paralel Getiri” önerisiyle ekliyoruz. TAV Havalimanları için 12 aylık hedef hisse fiyatımız 373,9 TL olup, bu değer TL cinsinden %51 ve EUR cinsinden %14'lük yukarı yönlü potansiyeline işaret etmektedir. TAV Havalimanları'nı tercih etmemizin başlıca nedenleri şunlardır: i) Çeşitlendirilmiş portföyü ile öne çıkan lider bir havalimanı işletmecisi olması, ii) Güçlü organik ve inorganik büyüme fırsatlarıyla desteklenen sağlam bir büyüme ve kârlılık profiline sahip olması, iii) Güçlü bir turizm sezonu ve bir çok havayolunun filo genişletmeleri sayesinde artan yolcu talebinden faydalanması , iv) Almatı, Antalya ve Ankara'daki yeni terminal yatırımlarının uzun vadeli katkılar sağlaması. Ancak, mevcut olumlu görünümün büyük ölçüde hisse fiyatına yansıdığına inanıyor ve bu nedenle hisseyi şu anda Endekse Paralel Getiri olarak değerlendiriyoruz.

Çeşitlendirilmiş portföy… TAV Havalimanları, Türkiye ve çevresindeki bölgede 15 havalimanından oluşan çeşitlendirilmiş bir portföye sahiptir. Almatı Havalimanı’ndaki yeni uluslararası terminal, Haziran 2024'te açılmıştır; Antalya ve Ankara havalimanlarındaki yatırımların ise sırasıyla 2025'in 1. ve 4. çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir. Bu terminal genişletmelerinin, yolcu ücretlerindeki artış ve yükselen perakende gelirleri ile birlikte, yakın gelecekte gelirleri ve kâr marjlarını güçlendireceğine inanıyoruz. Ayrıca, TAV, 2027 yılına kadar Medine Havalimanı için kapasite genişletmeyi hedeflemekte ve Karadağ’a odaklanarak Doğu Avrupa'daki inorganik fırsatları değerlendirmeyi sürdürmektedir. TAV Havalimanları, ayrıca 3Ç24'te sonuçlanması beklenen Kuveyt Uluslararası Havalimanı ihalesi için işletme ve bakım (O&M) sözleşmesi ihalesine başvuru yapmıştır.

Dirençli yolcu büyümesi ve uluslararası trafik… Avrupa pazarlarından gelen güçlü talebinin, son yıllarda Rusya ve Ukrayna'dan gelen yolcu sayısındaki düşüşü büyük ölçüde telafi ettiğini görüyoruz. 2024 yılında toplam yolcu sayısının 108mn (+%13 yıllık bazda büyüme ile) ulaşmasını bekliyoruz. Uluslararası yolcu sayısının da devam eden büyümesinden umutluyuz; bu sayının 71,8mn (+%11 yıllık büyüme ile) ulaşacağını ve toplam yolcu sayısının %66'sını oluşturacağını tahmin ediyoruz. Bu büyüme, Antalya, Ankara ve Almatı Havalimanları'nın güçlü turizm sezonu ve terminal genişletmeleri ile destekleneceğini düşünüyoruz.

Stratejik girişimler çerçevesinde güçlü gelir ve FAVÖK büyümesi.. 2024 yılında TAV’ın toplam gelirlerinin %19,8 oranında artmasını bekliyoruz; buna göre bu rakam yolcu sayısındaki %13,2’lik artıştan daha fazla olduğu görülmektedir. Bu büyümenin, Paris Lounge Ağı'nın konsolidasyonu, fiyat artışları ve güçlü perakende gelirleri gibi faktörlerden etkileneceğini düşünüyoruz. Bu gelişmeler, TAV’ın stratejik girişimlerini ve operasyonel kapasitesini arttırmaya devam edeceğini göstermektedir.TAV’ın FAVÖK’ünün 2024 yılında 488mn Euro’ya (+%27 yıllık büyüme ile) ulaşmasını öngörüyoruz; bu, Şirket yönetiminin 430-490 milyon Euro aralığında belirlediği beklentilerle tutarlılık göstermektedir. FAVÖK’ün 2025 yılında 538mn Euro’ya (+%10 yıllık büyüme ile) ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2023 ile 2025 yılları arasında FAVÖK marjında 1,7 puanlık bir iyileşme ile %31,2 seviyesine yükselebileceği düşünüyoruz; bu da Şirket yönetiminin 2025 için öngördüğü %30,6’nın üzerindeki FAVÖK marjı beklentisiyle paralellik göstermektedir.

Borç yükünde azalış... Net borcun FAVÖK’e oranının 2024 yılında 3,8x'e düşmesini bekliyoruz; buna göre Şirket’in açıklamış olduğu beklentilerindeki 3,5-4,5x aralığının orta seviyesinde yer almasını bekliyoruz. Havaalanı yatırımlarının tamamlanmasıyla bu oranın 2025 yılında 3,0x'e düşeceğini öngörüyoruz.

Riskler… Yükselen jeopolitik riskler, TL'nin değer kazanması, yolcu talebinde azalma ve turizmde yavaşlama hisse senedi için başlıca riskler olacağını düşünüyoruz.

İlgili Haberler