Tera Yatırım (TERA) siber güvenlik şirketine ortak oldu 

Tera Yatırım (TERA) siber güvenlik şirketine ortak oldu 

Tera Yatırım'ın dahil olduğu Tera Grup, Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş.'ye ortak oldu. 

A+A-

 

 


Tera Yatırım  tarafından daha önce yapılan açıklamada şirketin de dahil olduğu Tera Grup'un da dahil olduğu ortak girişimle Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş.'ye ortak olunacağı duyurulmuştu. Şirket bugün yaptığı açıklamada söz konusu ortak girişim grubunun, Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş.'nin yüzde 60 oranındaki hisselerinin devrinin gerçekleştirdiği ve 13 Ağustos itibarı ile kapanış işlemlerinin tamamlandığı ifade edildi. 

Tera Yatırım'ın KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Şirketimizin 16.08.2024 tarihli özel durum açıklamasında özetle; Barikat İnternet Güvenliği Bilişim Ticaret A.Ş. (Barikat) sermayesinin %60'ına tekabül eden toplam payların Şirketimizin de dahil olduğu Tera Grup bünyesinde yer alan Tera Yatırım Holding A.Ş., Tera Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Tera Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu olduğu Tech Invest Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından devralınmasına ilişkin olarak Payların Alım ve Satımına İlişkin Sözleşme (Sözleşme)'nin imzalandığı ve Rekabet Kurulu onayı ile Sözleşme'de belirlenen tüm kapanış işlem ve koşullarının yerine getirilmesinin ardından devir işleminin gerçekleştirileceği hususlarına yer verilmiştir.

Rekabet Kurulu'nun 05.09.2024 tarihli toplantısında işlem sonucunda etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmaması nedeniyle söz konusu işleme izin verilmesine karar verilmiş olup 13.09.2024 tarihi itibarıyla kapanış işlemleri tamamlanmıştır.

Bu bağlamda Barikat, Şirketimizin doğrudan bir iştiraki olmamakla beraber, Şirketimizin de içinde bulunduğu Tera Grup'un bir parçası olmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla"

Etiketler :
İlgili Haberler