TERA Yatırım TURSG için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TERA Yatırım TURSG için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

TERA Yatırım Türkiye Sigorta (TURSG) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

TERA Yatırım, TURSG-Türkiye Sigorta için hedef fiyatını 20,28 TL, tavsiyesini "ağırlığını arttır" olarak belirledi. Raporda şu satırlara yer verildi:

Türkiye Sigorta modelimizi 2024 sonuçları ve son bedelsiz sermaye artırımı sonrasında yeniden düzenledik. Buna göre, 24 mali yılda 14.105mn TL konsolide olmayan net kar öngörüyoruz ve bu da %66 ROAE için yıllık %129'luk bir artışa işaret ediyor. Önemli faiz indirimleri beklentimizin bir sonucu olarak net yatırım gelirlerindeki nispeten sınırlı artış nedeniyle, 25 mali yılında kar büyümesinin yıllık %15 daha düşük olacağını tahmin ediyoruz. 

screenshot_2-070.jpg

Bununla birlikte, 2025 mali yılı için 16.251mn TL'lik net kar tahminimiz, aynı yıl için %29 olan özkaynak karlılığı varsayımımızın oldukça üzerinde, hala oldukça güçlü bir %47 özkaynak karlılığına işaret ediyor. Bu nedenle, Türkiye Sigorta'nın FY25 defter değeri üzerinden yaklaşık 2,5x F/D katsayısı ile işlem görmeyi hak ettiğine inanıyoruz. Bu nedenle, 12 aylık TP değerimiz olan 21,28 TL/hisse, %4 temettü verimi de dahil olmak üzere %65 toplam getiri potansiyeline işaret ediyor ve hisse için Overweight (Ağırlığı Artır) tavsiyemizi yineliyoruz.

İlgili Haberler