Tesla mavi ekran hatası nedeniyle üretimi durdurdu

Tesla mavi ekran hatası nedeniyle üretimi durdurdu

Business Insider'ın Cuma günü konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre Tesla, küresel BT kesintisi nedeniyle Teksas ve Nevada'daki bazı üretim hatlarını durdurdu.

A+A-

Reuters tarafından incelenen dahili bir e-postaya göre Tesla, Cuma sabahı personeline şu anda Windows ana bilgisayarlarında, sunucularında, dizüstü bilgisayarlarında ve üretim cihazlarında kullanıcıların cihazlarında mavi ekran gördükleri bir kesinti yaşandığını söyledi.

Teknoloji kesintisi, CrowdStrike tarafından yapılan bir içerik güncellemesi nedeniyle saatler süren kesintinin ardından hizmetler tekrar çevrimiçi olmaya başlamadan önce seyahatten finansa kadar sektörleri felce uğrattı.

Tesla CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformu X'teki bir gönderide, hangi şirketlerinin harekete geçtiğini belirtmeden veya kesintinin etkisini detaylandırmadan "Crowdstrike'ı tüm sistemlerimizden sildik, bu yüzden hiçbir dağıtım yok" dedi.

Business Insider raporunda, otomobil üreticisinin Nevada tesislerinde gece vardiyası sırasında bazı üretim çalışanlarını eve erken gönderdiği belirtildi. CrowdStrike, "Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde" bulunan bir kusurdan etkilenen müşterilerle çalıştığını söyledi.

İlgili Haberler