The Economist haberi; Türkiye'de ultra zengin sayısı patladı

The Economist haberi; Türkiye'de ultra zengin sayısı patladı

The Economist'in haberine göre Türkiye'de 30 milyon dolar ve daha üzerinde servete sahip olan ultra zengin sayısı 2023 yılında yüzde 10 arttı.

A+A-

Türkiye'nin gelir dağlımı her geçen gün bozuluyor. Yoksul halk kesimleri yüksek enflasyon karşısında hayatta kalma mücadelesi verirken gelir pramidinin en sütünde bulunan ultra zenginler, zenginliklerine zenginlik katıyor. Öyle ki Türkiye'nin de tıpkı Rusya'da olduğu gibi oligarkları oluşmaya başladı.

Türkiye'deki bu gelir dağlımdaki hızlı bozulma dünyanın da gündemde. Ünlü ekonomi dergisi The Economist Türkiye ile hazırladığı haberi ''Türkiye'deki varlık fiyatlarındaki artış bazıları için iyi ama çoğu kişi için kötü . Zenginler daha da zenginleşiyor'' başlığı ile verdi.

30 milyon dolar ve üstüne sahip ultra zenginler

Haberde Sarıyer'de bulunan ünlü alıveriş merkezi İstinye Park'taki canlılığa dikkat çeken The Economist şu cümlelere yer verdi '' Hafta içi öğleden sonraları İstanbul'un İstinye Park alışveriş merkezinin butikleri zarif bir şekilde hareketleniyor. Şehrin Michelin yıldızlı restoranları aylarca dolup taşıyor ve yat limanları dolu. Türkiye'nin en büyük şehrinde, lüks malların tüketimi artarken, şaşırtıcı bir servet patlamasının belirtileri her yerde görülüyor. Zenginler daha da zenginleşiyor: Türkiye'de 30 milyon dolar veya üzerinde ultra yüksek net değere sahip bireylerin sayısı 2022 ile 2023 arasında %10 arttı. Yine de ortalama bir Türk'e daha zengin olduklarını hissedip hissetmediklerini sorun, cevap neredeyse kesinlikle hayır olacaktır.''

İlgili Haberler