TikTok içeriklerini yapay zeka polisine devretti, yüzlerce çalışanını işten attı

TikTok içeriklerini yapay zeka polisine devretti, yüzlerce çalışanını işten attı

ByteDance TikTok'ta yapay zeka içerik moderasyonuna geçiş yaparken, yüzlerce kişiyi işten çıkardı.

A+A-

Sosyal medya platformu TikTok, Cuma günü yaptığı açıklamada, içerik moderasyonunda yapay zekanın daha fazla kullanılmasına odaklandığı için Malezya'daki çok sayıda personel de dahil olmak üzere küresel işgücünden yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor.

Konuya aşina iki kaynak daha önce Reuters'e Malezya'da 700'den fazla kişinin işten çıkarıldığını söyledi. Çinli ByteDance'in sahibi olduğu TikTok daha sonra ülkedeki 500'den az çalışanın etkilendiğini açıkladı.

Medyaya konuşma yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, çoğu firmanın içerik denetleme operasyonlarında yer alan çalışanların Çarşamba günü geç saatlerde e-posta yoluyla işten çıkarıldıkları konusunda bilgilendirildiklerini söyledi.

Reuters'in sorularına yanıt olarak TikTok işten çıkarmaları doğruladı ve denetleme operasyonlarını iyileştirmeye yönelik daha geniş bir planın parçası olarak birkaç yüz çalışanın küresel olarak etkilenmesinin beklendiğini söyledi.

TikTok, sitede yayınlanan içeriği incelemek için otomatik algılama ve insan moderatörlerin bir karışımını kullanıyor. Şirketin web sitesine göre ByteDance'ın dünya çapında 200'den fazla şehirde 110.000'den fazla çalışanı var. Kaynaklardan biri, teknoloji firmasının bazı bölgesel operasyonlarını konsolide etmeye çalıştığı için önümüzdeki ay daha fazla işten çıkarma planladığını söyledi.

Bir TikTok sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bu değişiklikleri, içerik moderasyonu için küresel işletim modelimizi daha da güçlendirmeye yönelik devam eden çabalarımızın bir parçası olarak yapıyoruz" dedi.

Sözcü, şirketin bu yıl güven ve güvenlik için küresel olarak 2 milyar dolar yatırım yapmayı beklediğini ve verimliliği artırmaya devam edeceğini, kuralları ihlal eden içeriğin %80'inin artık otomatik teknolojiler tarafından kaldırıldığını söyledi.

İşten çıkarmalar ilk olarak Perşembe günü iş portalı The Malaysian Reserve tarafından bildirildi. İşten çıkarmalar, hükümetin siber suçlarla mücadele çabalarının bir parçası olarak sosyal medya operatörlerinden Ocak ayına kadar bir işletme lisansı için başvurmalarını istediği Malezya'da küresel teknoloji firmalarının daha fazla düzenleyici baskıyla karşı karşıya kalmasıyla gerçekleşti.

Malezya, bu yılın başlarında zararlı sosyal medya içeriğinde keskin bir artış olduğunu bildirdi ve TikTok da dahil olmak üzere firmaları platformlarında izlemeyi hızlandırmaya çağırdı.

İlgili Haberler