Trump rüzgarı kısa sürdü, Bitcoin 64 bin dolara kadar geriledi

Trump rüzgarı kısa sürdü, Bitcoin 64 bin dolara kadar geriledi

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın söylemleriyle 70 bin dolara dayanan Bitcoin'de rüzgar tersine döndü. Fed faizleri sabit tutarken Eylül ayı için faiz indiriminin sinyalini verdi, Bitcoin ise 65 bin doların altına indi.

A+A-

Bitcoin, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmeme kararının ardından Orta Doğu'daki çatışmaların arttığına dair haberlerle birlikte 65.000 $'ın altına düştü. CoinMarketCap verilerine göre 31 Temmuz'da Bitcoin 64.549 $'a düşerek 25 Temmuz'dan bu yana ilk kez 65.000 $'ın altına geriledi. Tekrar düşmeden önce kısa bir süre 65.075 $'a yükseldi ancak o zamandan beri kilit seviyeyi geçmedi. Şu anda 64.470$'dan işlem görüyor.

Fiyat hareketi, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faiz oranlarını beklenen bir sonuç olan %5,25 ile %5,5 arasında bırakma kararının ardından geldi. Fed Başkanı Jerome Powell, ekonominin GSYH büyümesi ve Özel Yurt İçi Nihai Alımlar (PDFP) için olumlu işaretlerle "sağlam bir hızda" genişlediğini, ancak tüketici harcamalarındaki büyümenin enflasyonu düşürme planları doğrultusunda "yavaşladığını" söyledi.

Powell, açıklamanın ardından 31 Temmuz'da yaptığı konuşmada, "Enflasyon %7'den %2,5'e önemli ölçüde gevşedi, herkese fayda sağlayan güçlü bir ekonomiyi desteklemek için enflasyonu %2'ye döndürmeye kararlıyız" dedi.

İlgili Haberler