Trump'a ikinci suikast girişimi Bitcoin'in zayıf düşürdü

Trump'a ikinci suikast girişimi Bitcoin'in zayıf düşürdü

ABD Başkanı Donald Trump ikinci kez suikast girişimine maruz kaldı. İlk seferkinin aksine bu kez Bitcoin düşüşle bu olaya tepki verdi.

A+A-

Eski Başkan Donald Trump 15 Eylül'de ikinci bir suikast girişimiyle karşı karşıya kaldı. Cumhuriyetçi başkan adayı bu olay gerçekleştiğinde West Palm Beach'teki sahasında golf oynuyordu. Şüpheli tutuklandı ve Trump yara almadı. Ancak bu girişim kripto piyasasına şok dalgaları göndererek BTC'nin düşmesine neden oldu.

Ateş Açıldı

Olay TSİ 13:00 sularında meydana geldi. Gizli Servis ajanları AK-47 tarzı tüfekli bir adam tespit etti. Adam arazinin yakınındaki çalılıklarda saklanıyordu. Ajanlar ateş açarak şüpheliyi siyah cipiyle kaçmaya zorladı. Yetkililer çitlerin yanında tüfekle birlikte iki sırt çantası ve bir GoPro kamera buldu. Şüphelinin daha sonra 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh olduğu tespit edildi. 

Bitcoin Darbe Aldı

Suikast girişimi haberi sadece siyaset dünyasını değil kripto piyasasını da sarstı. Bitcoin fiyatı 60,313$'dan 58,627$'a düşerek yaklaşık %3 değer kaybetti.

Bu düşüş, çoğu (106,52 milyon $) uzun işlemlerden gelen 116,52 milyon $ değerinde bir likidasyon dalgasını tetikledi. Son 24 saatte, likidasyonların 49.351 tüccara ulaşmasıyla piyasadaki kaos arttı.

Trump'ın ABD'yi kripto para için bir merkez haline getirme konusundaki tutumu bu keskin düşüşe neden oldu. Kripto topluluğundaki pek çok kişi Trump'ın daha iyi düzenlemeler yapmasını ve bu alan için geliştirici bir ortam yaratmasını bekliyor.

İlgili Haberler