Trump'ın eli güçlendi, dolar değerlenirken kripto paralar yükseliyor

Trump'ın eli güçlendi, dolar değerlenirken kripto paralar yükseliyor

Piyasalar Trump zaferinden yana dönerken dolar yükseliyor, kripto sıçrıyor.

A+A-

Eski ABD Başkanı'na yönelik suikast girişiminin ardından Donald Trump'ın yaklaşan ABD seçimlerinde zafer kazanmasına yönelik işlemlerin hız kazanmasıyla dolar Pazartesi günü genel olarak yükseldi ve kripto para birimleri sıçrama yaptı. Japonya'nın tatile girmesiyle Asya'da işlemler zayıflarken, Trump'ın vurulmasına ilişkin haberler piyasanın havasına hakim oldu ve yatırımcıların Kasım ayında Trump'ın zafer kazanma olasılığını azalttı.

Cresset Capital'in baş yatırım yetkilisi Jack Ablin, suikast girişiminin Trump'ın "güç konusundaki itibarını" muhtemelen arttırdığını söyledi. Online bahis sitesi PredictIT, Cuma günü 60 sent olan Cumhuriyetçilerin kazanma ihtimalini 66 sente, Demokratların kazanma ihtimalini ise 38 sent olarak belirledi. Mevcut oranlar Cumhuriyetçilerin seçimi kazanma olasılığının Demokratlardan iki kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Bu durum doların genel olarak yükselmesine neden olurken, Euro %0,14 değer kaybederek 1,0895 dolara, sterlin ise %0,12 değer kaybederek 1,2975 dolara geriledi.

Nakit ABD Hazine tahvilleri Japonya tatili nedeniyle Pazartesi günü Asya'da işlem görmedi, ancak 10 yıllık Hazine tahvillerinin vadeli kontratları düşerek günün ilerleyen saatlerinde nakit alım satım başladığında getirilerin yükseleceğine işaret etti. Eastspring Investments'ta portföy yöneticisi olan Rong Ren Goh, "Trump'ın başkanlığına piyasa tepkisi, daha güçlü bir ABD doları ve ABD Hazine tahvilleri eğrisinin dikleşmesi ile karakterize edildi, bu nedenle bu olayın ardından seçilme ihtimalinin daha da arttığı değerlendirilirse önümüzdeki hafta bunun bir kısmını gözlemleyebiliriz" dedi.

Kripto fiyatları da Trump'ın kazanacağı beklentisiyle benzer şekilde yükseldi ve bitcoin son olarak %9 artışla 62.766 $'a ulaştı. Eter %7'den fazla artışla 3.331,60 $'a yükseldi.

Diğer para birimlerinde, Avustralya doları %0,08 düşüşle 0,6778 $'a gerilerken, Yeni Zelanda doları %0,29 düşüşle 0,6100 $'a geriledi.

İlgili Haberler