Trump'ın vurulması Avrupa borsalarına yaramadı 

Trump'ın vurulması Avrupa borsalarına yaramadı 

Avrupa hisse senedi piyasaları haftanın ilk işlem gününe satıcılı bir seyir izleyerek başladı. 

A+A-

Avrupa hisse senedi piyasaları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Avrupa borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki pan-European Stoxx 600 endeksi yüzde 0,3 oranında düşüşle işlem görürken, Avrupa'nın önde gelen borsaları ve sektörleri aşağı yönlü bir seyir izliyor. 

Burberry'nin hisseleri, "hayal kırıklığı yaratan" ilk çeyrek performansının şirketin CEO'sunu değiştirmesine ve temettüsünü kesmesine yol açmasının ardından Pazartesi günü %11,07 oranında değer kaybetti. Bu arada Swatch Grubu Çin satışlarındaki yavaşlamanın etkisiyle kârında düşüş yaşandığını açıklamasının ardından %9,62 düştü.

Avrupa hisse senetleri, Çin'in gayri safi yurt içi hasıla verilerinin beklentileri karşılamaması ve yatırımcıların da suikast girişiminin Trump üzerindeki etkisini değerlendirmesi nedeniyle piyasaların çoğunlukla düştüğü Asya-Pasifik'te gece boyunca etkili olan aşağı yönlü trendi takip ediyor. 

Şu sıralarda İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,51, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,18 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,71 oranında düşüşle işlem görüyor. 

İlgili Haberler