TSMC hisseleri güçlü bilançoyla yeni zirvesini gördü

TSMC hisseleri güçlü bilançoyla yeni zirvesini gördü

TSMC hisseleri, tahminleri aşan kazanç raporu açıklamasının ardından yeni zirvesine ulaştı.

A+A-

TSMC'nin Taipei'de işlem gören hisseleri yonga üreticisinin üçüncü çeyrek kazançlarını tahminleri aşan bir şekilde açıklamasının ve güçlü yapay zeka (AI) talebine ilişkin pembe bir görünüm sunmasının ardından Cuma günü rekor seviyeye ulaştı.

Hisseler açılıştan kısa bir süre sonra %6 artışla 1.100 T$'a (34,25 $) ulaşarak 11 Temmuz'da ulaşılan bir önceki rekor olan 1.080 T$'ı aştı. Bu, TSMC'ye Asya'da listelenen şirketler arasında en yükseği olan yaklaşık 884 milyar dolarlık bir piyasa değeri kazandırdı.

Ancak ABD'li medya kuruluşu The Information, ABD Ticaret Bakanlığı'nın TSMC'nin Çinli Huawei için yapay zeka ya da akıllı telefon çipleri üretip üretmediğini araştırdığını yazdı. Dünyanın en büyük sözleşmeli çip üreticisi olan ve müşterileri arasında Apple ve Nvidia bulunan TSMC, bir dizi sektörde yapay zekaya yönelik talep artışından faydalandı.

Perşembe günü TSMC, çeyrek dönem kârında %54'lük bir artış öngördüğünü bildirdi, yıl için gelir tahminini yükseltti ve önümüzdeki beş yılın da "sağlıklı" olacağını söyledi. Taipei'deki Cathay Futures Consultant'ta analist olan Venson Tsai, hissenin daha da yükselebileceğini söyledi.

Tsai, "TSMC'nin hisse fiyatı uzun vadede yükselen yapay zeka dalgasını tam olarak yansıtmadı" dedi.

ABD soruşturmasıyla ilgili basında çıkan haberlerin ardından TSMC Cuma günü yaptığı açıklamada yasalara uyan bir şirket olduğunu ve ihracat kontrolleri de dahil olmak üzere yasa ve yönetmeliklere uymaya kararlı olduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler