Türk bankaları korsanların ilk hedefi
Trend Micro’nun 2014 raporuna göre Türkiye çevrimiçi bankacılık alanında Avrupa’da en çok saldırıya uğrayan ülke
Türkiye çevrimiçi bankacılık alanında Avrupa'da en çok saldırıya uğrayan ülke konumunda. Uzmanlar, son yıllarda kaydedilen olumlu gelişmeler rağmen siber savaşın tam gaz devam ettiğini belirtiyor.
Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, olumlu adımlara rağmen koordineli çalışan bir sistemin olmadığını belirterek, “Siber savaşlar başlayacak, insan eğitelim, ordu kuralım, dediğimiz günler geldi” dedi.
"Daha hazır değiliz"
Türkiye’nin siber savaşa karşı müdahaleyi yönetecek orkestra şefinin bulunması gerektiğini belirten Doç. Dr. Koltuksuz, “2012’de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, 2013’te Siber Olaylara Müdahale Ekibi oluşturuldu. Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi yürürlükte. Ancak bu iş Ankara’da 50-100 kişiyle olacak bir iş değil, ülke geneline yayılması gereken bir ekip işi. Eğitimli insanları bir araya getirmek, yeni uzmanlar eğitmek, bu işin kimin yürüteceğini belirlemek gerekiyor. Bu yüzden daha hazır değiliz” diye konuştu.
Doç. Dr. Koltuksuz, Arbor Networks’ün araştırmasına göre, 2014’te dünyada siber saldırılar yüzde 68 oranında hız keserken Türkiye’ye yönelik saldırıların yüzde 6 arttığını belirtti. Türkiye’ye en çok saldırı yapılan ülkeler ABD, Malezya, İsviçre ve Rusya. State of the Internet raporuna göre Türkiye en çok siber saldırı yapan 9. ülke. Doç. Dr. Koltuksuz Trend Micro’nun 2014 raporuna göre Türkiye’nin çevrimiçi bankacılık alanında Avrupa’da en çok saldırıya uğrayan ülke olduğunu söyledi.
YORUM YAZ