Türkiye'de üretim yapacak olan BYD üç yeni aracını tanıttı

Türkiye'de üretim yapacak olan BYD üç yeni aracını tanıttı

BYD Vietnam Operasyon Direktörü Vo Minh Luc Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin bu Ekim ayında Vietnam pazarına üç model daha sunacağını ve 2026 yılında bayilik sayısını 100'e çıkarmayı planladığını söyledi.

A+A-

Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yapma kararı alan BYD, Vietnam'da piyasaya süreceği üç yeni modeli tanıttı. BYD, Perşembe günü Vietnam'da ilk üç saf elektrikli modelini piyasaya sürerek, hükümetlerin daha az ticari engel ve tarife uyguladığı Güneydoğu Asya pazarlarına daha fazla nüfuz etmek için son girişimini gerçekleştirdi.

Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, kompakt bir hatchback olan Dolphin, kompakt crossover Atto 3 ve orta boy bir sedan olan Seal'i satıyor ve Haziran ayından bu yana sipariş almaya başladı.
"Vietnam, BYD'nin Asya-Pasifik bölgesinde ayak bastığı son pazar ve bu bölgede önemli bir pazar" diyen Luc, "BYD Ekim ayında üç model daha tanıtmaya devam edecek" diye ekledi.

BYD, Cumartesi gününden itibaren Vietnam'da resmi olarak 13 perakende satış noktası açacak. Luc, otomobil üreticisinin 2026 yılında bu sayıyı 100'e çıkarmayı planladığını söyledi.


İlgili Haberler