Türkiye'nin kapattığı Threads 1 yılını devirdi, 175 milyon aktif kullanıcıyı gördü

Türkiye'nin kapattığı Threads 1 yılını devirdi, 175 milyon aktif kullanıcıyı gördü

Meta'nın geçen yıl 5 Temmuz'da kullanıma sunduğu ve Türkiye'nin iki ay önce erişime kapattığı Threads 175 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı.

A+A-

Meta Platforms'un CEO'su Mark Zuckerberg Çarşamba günü, bir yılını dolduran Threads'in aylık 175 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu açıkladı. Daha önce Twitter olarak bilinen X'e meydan okuyan Threads, geçen yıl 5 Temmuz'da uygulama mağazalarında yerini aldı.

Instagram kullanıcılarının Threads profillerini kolayca oluşturabilmeleri sayesinde bir haftadan kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı, ancak bazı ilk kullanıcılar daha sonra uygulamayı bıraktı.

Zuckerberg bir Threads gönderisinde "Ne yıldı ama" dedi. Nisan ayında Threads MAU rakamını 150 milyondan fazla olarak açıklamıştı. Aylık ortalama kullanıcı sayısı, günlük aktif kullanıcı sayısı ve kullanıcı başına harcanan ortalama süre gibi temel ölçümleri açıklamayan Threads'in popülaritesinin yalnızca sınırlı bir resmini veriyor. Pazar istihbarat firması Sensor Tower'a göre Threads, uluslararası genişleme ve yeni özellikler sayesinde kullanıcı sayısını artırsa da, platform etkileşimi artırmakta zorlandı.

Sensor Tower verilerine göre, geçen ay kullanıcılar Threads uygulamasında günde ortalama üç oturum ve yedi dakika kaydederken, bu rakamlar geçen yılın Temmuz ayına göre sırasıyla yaklaşık %79 ve %65 düşüş gösterdi.

İlgili Haberler